48% чоловіків не готові мобілізуватися. Опитування

545 0
Половина опитаних декларує готовність служити, якщо надійде повістка, – 50,5%.
Колаж 24 Каналу

Колаж 24 Каналу

48,1% опитаних чоловіків призовного віку в Україні не готові мобілізуватися. Їх, зокрема, лякають смерть і можливість потрапити до поганого командира. Натомість 35% чоловіків готові долучитися до Збройних сил України. Про це йдеться в результатах соціологічного опитування дослідницької агенції Info Sapiens.

Щодо мотивації долучатися до ЗСУ, то основний мотив – захищати країну і своїх рідних (71%), а також мститися ворогу та знищувати його (64,6%). А от доходи, згідно з результатами опитування, не відіграють ключової ролі в мотивації йти до війська – вони впливають на мотивацію мобілізуватися лише у 33% опитаних.

Читайте також: Як вручатимуть повістки за новим законопроєктом. Пояснення

Також з результатів опитування відомо, що половина опитаних декларує готовність служити, якщо надійде повістка, – 50,5%.

Для дослідження соціологи сформували вибірку, пропорційну чоловічому населенню віком 18–55 років у населених пунктах зі щонайменше 50 тисячами мешканців.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого підтримала в першому читанні оновлений урядовий законопроєкт №10449 щодо проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!