У Львові захисники та їхні сім’ї отримуватимуть щомісячну допомогу на оплату комунальних послуг

2529 0
Ця допомога не змінюється залежно від зимового чи літнього періоду.
ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

У Львові рідні загиблих захисників і захисниць України, бійці-добровольці та сім’ї Героїв Небесної Сотні взамін пільг отримуватимуть адресну грошову допомогу для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідне рішення прийняли на сесії Львівської міської ради.

«Кожен боєць-доброволець і, особливо, родичі загиблих Героїв, мають отримувати нашу максимальну підтримку. Тому запровадили важливі рішення у сфері соціального захисту наших воїнів та їх родин, які мають право на пільги на житлово-комунальні послуги», – зазначили в управлінні соціального захисту ЛМР. 

Як йдеться в повідомленні, заміна муніципальних пільг на адресну грошову допомогу дасть можливість реалізувати принцип адресності і, що дуже важливо, середня сума цієї допомоги впродовж року буде більшою, бо це стала сума, яка не змінюється залежно від зимового чи літнього періоду. Також це корелюється відповідно до прожиткового мінімуму.

Читайте також: Сім’ї зниклих можуть отримувати пільги. Як підтвердити статус

Нагадаємо, раніше, додатково до державних допомог, бійці-добровольці отримували з міського бюджету пільгу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 75%, а родини Героїв Небесної Сотні і родини загиблих воїнів – 50%. Ця програма діяла у Львові з 2014 року. Тепер ця адресна щомісячна допомога впродовж року становитиме 1040 гривень. До слова, таку допомогу зможуть отримати 84 бійці-добровольці, 6 родин Героїв Небесної Сотні та 804 члени сімей загиблих військових. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!