«80% вантажів не приїхало». Через протест на кордоні затримується допомога для захисників

690 0
Якщо блокування триватиме ще тиждень, то можуть з’явитися проблеми із медикаментами і паливом.
ФОТО: ЗАХІДНИЙ КОРДОН

ФОТО: ЗАХІДНИЙ КОРДОН

Через протест польських перевізників на кордоні з Україною є проблема з доставкою продуктів харчування для військових та хворих дітей. Про це повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

За словами волонтерки, наразі є затримка доставки продуктів харчування, а з ліками проблем немає. Мовиться про загальні продукти харчування не лише для хворих дітей, а й для військових.  

«У нас зараз застрягли в Гданську генератори, які б мали роз'їхатись по закладах освіти Львівської області, тому що ми не можемо знайти фури. Більшість перевізників стоять в чергах, й ми маємо з цим велику проблему. Там, де є фури, то ціни злетіли істотно. Таку вартість просто не може собі дозволити громадський сектор», – зазначила волонтерка.

Попередній місяць 80% вантажів не змогли доїхати до благодійного фонду, адже донори просто не змогли знайти вільні фури. Зазначимо, що блайгодійний фонд «Крила надії» забезпечує гуманітарною допомогою важкохворих дітей та військових.

Читайте також: «Українські перевізники як заручники». Репортаж із заблокованого кордону

Натомість міський голова Андрій Садовий у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що Львів наразі не відчуває серйозних проблем. У місті є запаси медикаментів і палива. Однак, якщо блокування триватиме ще тиждень, то можуть з’явитися проблеми.

«Я би хотів вірити, що скоро ми забудемо про це блокування. Я маю спілкування з польською стороною, з тими політиками, які мають прийти до влади. На превеликий жаль, на рівні чинного уряду не своєчасно відбувається реагування. Ми наразі не відчуваємо серйозних проблем. Але вони будуть, якщо блокування триватиме ще тиждень. Поляки - наш братський народ, і не може купка маргіналів зашкодити нашій співпраці. Львів має можливість передбачати негативні ситуації і готуватися до них. Наразі ми готуємось і до більш складних моментів. Будучи сьогодні одним з найбільших гуманітарних хабів світу, ми мусимо думати як забезпечити і поранених, і переселнців. Працюємо на випередження», – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Додамо, що 21 листопада у пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. 23 листопада польські перевізники почали блокувати пункту пропуску «Медика-Шегині». 

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням. 

 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!