Адаптивний карантин в Україні продовжать до 31 липня

21744 0
Раніше карантин мав тривати до 22 червня.
Фото: freepik

Фото: freepik

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня. Таке рішення сьогодні, 17 червня, ухвалив уряд.

Читайте також: Як сімейні лікарі у Львові працюють із хворими на коронавірус

Також МОЗ оновило підходи до посилення карантину в окремих регіонах, де цього вимагає ситуація. Регіоном зі значним поширенням Covid-19 вважатимуть той, де наявна одна з наступних ознак:

  • завантаженість ліжок понад 50%
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 понад 11%
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 більш ніж 8 випадків 100 тис. населення.

Продовження карантину означає, що українці й надалі мають носити маски і документи, дотримуватися дистанції та обмежень, що діють у їх області, а рішення про посилення чи послаблення карантину й надалі ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС.

Прем’єр-міністр звернувся до міської та обласної влади з проханням випустити на маршрути більшу кількість транспорту та, за необхідності, розробити нові маршрути.

Раніше карантин мав тривати до 22 червня, а місяць тому уряд запровадив адаптивний карантин, яким дозволив послаблювати чи посилювати обмеження у тих областях, де є значна кількість хворих.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Через велику кількість хворих у області інші карантинні послаблення на Львівщині не запровадили, зокрема поки що повноцінно не запустили громадський транспорт, залізницю та авіацію. Послаблення карантину на Львівщині розглядатимуть 19 червня.

Також ЛМР та ЛОДА звернулися до Кабміну з проханням дозволити послаблювати чи посилювати карантин у межах області в окремих районах.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!