Ахтем Сеітаблаєв планує зняти у Львові два фільми

1802 0
Нині у Львові саме відбувається допрем’єрний показ його воєнної драми «Мирний-21».
Фото: Lifestylesegodnya.ua

Фото: Lifestylesegodnya.ua

Український режисер Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти у Львова два фільми. Нині у Львові саме відбувається допрем’єрний показ його воєнної драми «Мирний-21». Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Ми дуже вдячні вам і Львову за увагу до кіно. Зараз ми презентуємо фільм «Мирний-21», який розповідає про спротив луганських прикордонників у перші дні війни 2014 року. Також ми вже працюємо над новими проєктами. Є ідея зробити 2 фільми, які мріємо зняти у Львові. Фільми дуже різні, але по-своєму унікальні», – каже режисер.

Читайте також: Галичина була травмована російською імперією, тому вона надто вимоглива та однозначна

Напередодні волонтер та лідер лідер колективу Kolegi Studio, скетч-шоу «Наші без раші» Роман Гапачило у ефірі Tvoemisto.tv розповідав, що разом із Ахтемом Сеїтаблаєвим пишуть повнометражний фільм. За його словами, це вже четвертий підхід до сценарію, і стрічка може стати однією з найкращих комедій незалежної України. Детальніше про те, як починалося шоу «Наші без раші»; коли і чому в Україні почав розвиватися стендап; яким є український формат гумору; як перейти від жартів до кіно і над чим працює з Ахтемом Сеїтаблаєвим, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням

Для довідки

Ахтем Сеітаблаєв – український актор та режисер кримськотатарського походження. Заслужений артист АР Крим. Він, зокрема, зняв воєнну драму про оборону донецького аеропорту під назвою «Кіборги. Герої не вмирають», що отримала позитивні відгуки критики і глядачів, а також низку номінацій і нагород. 

У 2019 році на 72-му Каннському міжнародному фестивалі відбулася прем'єра фільму «Додому» Нарімана Алієва, головну роль виконав Сеітаблаєв. Фільм брав участь у конкурсній програмі «Особливий погляд». У серпні того ж року Український оскарівський комітет обрав драму Алієва як національного претендента від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!