Апеляційний суд виправдав львівських ТОРівців, яких звинувачували у смерті 22-річного хлопця

2236 0
Кримінальне провадження щодо них закрили.
ФОТО ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

ФОТО ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

Тернопільський апеляційний суд сьогодні, 18 лютого, оголосив вирок у справі шести львівських ТОРівців, яким попередньо присудили по вісім років в’язниці. Їх звинувачували у смерті 22-річного Володимира Клима, який помер під час перевірки у гральному закладі – він поклав до рота пакетик з канабісом та задихнувся.

Нині суд скасував рішення першої інстанції. Апеляційну скаргу потерпілих судді залишили без задоволення, апеляційні скарги поліцейських частково задовольнили – скасували вирок суду першої інстанції, а кримінальне провадження щодо них закрили. 

Нагадаємо, що 9 лютого 2018 року в одному із гральних закладів Львова на вулиці Куліша 22-річний львів'янин помер від механічної асфіксії. Хлопець проковтнув пакет з наркотичною речовиною та задихнувся. У цьому звинуватили патрульних. За версією прокуратури, поліцейські затягнули руки хлопця пластиковими затяжками, а коли він проковтнув пакет із невідомою речовиною і почав задихатись, вони не надали своєчасної домедичної допомоги. Коли ж вони почали допомагати, то порушили певні правила: не зняли із рук загиблого затяжки та не звільнили його від одягу. Причиною смерті називають удушення пакетом, у якому, за результатами експертизи, було 2,3 г канабісу. У травні патрульних відсторонили від роботи та призначили домашній арешт.

3 серпня минулого року року Галицький районний суд оголосив вирок шістьом львівським поліцейським, обвинувачених у смерті 22-річного хлопця Володимира Клима. Обвинуваченим присудили по вісім років в'язниці, однак вони своєї вини не визнали і подали апеляцію. Детальніше про це читайте в матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!