Київ

Апеляційний суд зобов’язав УПЦ МП демонтувати «храм-МАФ» біля Музею історії України

716 0
УПЦ МП програла справу і має знести незаконну споруду у серці Києва
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Північний апеляційний господарський суд зобов'язав демонтувати «храм-МАФ» на території Музею історії України. Про це повідомило Міністерство культури.

Апеляційний суд розглянув скаргу представників УПЦ МП на рішення Господарського суду міста Києва від 15 лютого. Утім суд підтвердив зобов'язання звільнити ділянку від незаконно збудованого «храму-МАФу».

Нагадаємо, 15 лютого Господарський суд м. Києва вирішив усунути Національному музею історії України перешкоди у користуванні земельною ділянкою та скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежитлову будівлю (літ. "Р"), каплицю. В УПЦ МП не погодились з рішенням суду першої інстанції та подало апеляційну скаргу. . 

«Храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!