Київ

«Архідиякона» Києво-Печерської Лаври судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

660 0

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт відносно «священнослужителя» УПЦ МП зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури

Згідно із матеріалами слідства, 30 березня 2023 року журналісти «Суспільного мовлення» знімали репортаж на території Києво-Печерської лаври. У цей час до оператора підійшов представник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври («архідиякон»), який схопив мікрофон, зламав кріплення до відеокамери та кинув його на землю. Після цього оператор не міг продовжувати свою професійну діяльність.

11 квітня 2023 року обвинувальний акт відносно підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування здійснювалося дізнавачами Печерського УП ГУ НП у місті Києві.

Читайте також: митрополит Епіфаній не проводитиме службу на Великдень у лаврі

Адвокат Павла Микита Чекман подав апеляційну скаргу на обрання його клієнту запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: як живе колишній намісник лаври та де він відбуває домашній арешт

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва призначив екснастоятелю Києво-Печерської лаври "митрополиту" УПЦ МП Павлу Лебедю цілодобовий домашній арешт на два місяці із забороною спілкуватися з вірянами через інтернет та соцмережі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!