Авіаналіт на пологовий будинок та лікарню в Маріуполі. Фото

4829 0
Під час авіанальоту на лікарню скинули кілька бомб.
Фото: UNIAN

Фото: UNIAN

У Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. У результаті обстрілів 17 людей отримали поранення, повідомив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

Читайте також: У Маріуполі від зневоднення померла дитина

Під час авіанальоту, за даними Маріупольської міської ради, на лікарню скинули кілька бомб.

Будівля зазнала великих руйнувань, навколо палають автомобілі, з будинку виносять людей на ношах та виводять вагітних жінок.

Читайте також: Російські окупанти запустили ракету на пологовий будинок у Маріуполі. Поранено 17 осіб, серед яких породіллі

Президент Володимир Зеленський заявив, що шокований тим, що російські військові розбомбили лікарню.

Читайте також: Росія порушила домовленості про «зелений коридор» і обстрілює Маріуполь

«Маріуполь. Прямий удар російських військ по пологовому будинку. Люди під завалами. Діти під завалами. Це звірство!», – зазначив Володимир Зеленський і вкотре закликав Захід закрити небо над Україною.

На руйнування пологового в Маріуполі відреагував і радник голови ОП Олексій Арестович.

«До удару по пологовому будинку Маріуполя це були ще квіточки. Тепер, мразота, почнеться зовсім інша війна»,зазначив Олексій Арестович.

Нагадаємо, що російські окупанти почали обстріл Маріуполя і околиць, вони порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали евакуювати жінок і дітей та надати гуманітарну допомогу маріупольцям. Від зневоднення померла дитина. Це трапилося вперше за десятки років, вперше, мабуть, із часів вторгнення нацистів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!