У Львові скаржаться на побори в дитсадку. Управління освіти обіцяє провести розслідування

2130 0
Із батьками та керівником дитсадка №184 мають зустрітися представники управління, превести розслідування та вирішити конфліктну ситуацію.
фото: ілюстративне з відкритих джерел

фото: ілюстративне з відкритих джерел

У львівському дитячому садку №184 «Лісова казка», що на вул. Величковського в мірокрайоні Рясне, скаржаться на збір грошей. Зокрема по 300-500 грн збирають на засоби гігієни, побутову хімію, канцтовари, ремонти, чистку килимів, подарунки дітям, вихователям на дні народження тощо. Інформацію про це опублікували на сторінці спільноти «Батьки SOS».

«Регулярно по 300-500 грн. Діти ще далеко не студенти, а вже варто здати у тому числі на методички», – йдеться в повідомленні мами однієї з дітей в садку.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

Водночас, якщо батьки відмовляються здавати гроші на потреби державного дошкільного закладу освіти, то для їхніх дітей «подарунки» не купують, а з боку керівництва дитсадка застосовують «стандартні методи, радянські: хамство, ігнорування запитань, прохань, своїх прямих обов'язків».

«Така собі трансформація окремих груп у державному садку в приватний гурток «активістів», які обурені, що їх власним приватним туалетним папером та милом будуть користуватись діти, якім ці ж речі в закладі придбали за податки батьків», – додає вона.

Читайте також: Шкільні побори: припиніть давати, тоді перестануть просити

Натомість, як повідомили в управлінні освіти ЛМР, у львівських школах та садочках категорично заборонено збирати готівкові кошти. Дозволені лише благодійні внески за бажанням батьків на спеціальний рахунок закладу освіти. Із батьками та керівником дитсадка №184 мають зустрітися представники управління, превести розслідування та вирішити конфліктну ситуацію.

Також в управлінні освіти міста додають, що цього року для забезпечення закладів дошкільної освіти предметами, матеріалами, медикаментами та іншими необхідними засобами передбачили 34 млн грн. Із будь-якими скаргами та для вирішення будь-яких ситуацій батьки можуть звертатися до управління освіти, тел. 254-60-48.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!