Безготівкова оплата проїзду у львівському транспорті. Як її контролюватимуть

9487 0
При першій валідації на екрані валідатора відображається напис «Вхід зареєстровано».
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

З понеділка, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові запрацювала тестова безготівкова оплата. Для здійснення її контролю інспектори ЛКП «Львівавтодор» використовують переносні зчитувальні пристрої. Про це повідомили у сьогодні під час брифінгу контролери.

До цього терміналу пасажир має прикласти той засіб, який використав для оплати проїзду. Зокрема, Леокарт, телефон або банківську картку.

Якщо пасажир випадково завалідував карту повторно в межах кінцевих зупинок, то це не призведе до стягнення додаткових коштів. При першій валідації на екрані валідатора відображається напис «Вхід зареєстровано». А при повторній валідації – «Вхід вже зареєстровано».

Як оплатити поїздку

Прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay та GooglePay до валідатора. Потім зачекати одного звукового сигналу та зеленої відмітки на валідаторі.

Оплата готівкою у водія здійснюється виключно під час зупинки транспортного засобу. Вартість проїзду становить 15 грн. 

Для оплати готівкою необхідно:

  • Зайти через передні двері транспортного засобу, попередньо підготувавши готівку без решти для сплати за проїзд.

  • Передати водію кошти для оплати за проїзд, вказавши, чи оплата здійснюється за одного пасажира чи більше.

  • Отримати у водія разовий паперовий квиток. Валідувати паперовий квиток не потрібно! Квиток може бути на одного чи декількох пасажирів.

Усі пільгові категорії, які мають персоналізовані картки ЛеоКарт, обов’язково мають здійснити валідацію проїзду, зайшовши у транспортний засіб. Пільгова картка, що не була завалідована при вході, не дає права на безоплатний проїзд, що тягне за собою накладання штрафу.

Читайте також: Е-квиток по-вінницьки. Як у місті з 2020-го працює безготівкова оплата проїзду

Для валідування потрібно:

  • Завчасно підготувати картку ЛеоКарт до входу у транспортний засіб.

  • Зайшовши у транспортний засіб – здійснити валідацію проїзду.

  • Зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої відмітки.

На період тестування безготівкової оплати проїзду контролери не виписуватимуть штрафний квиток пасажиру, а здійснюватимуть виключно просвітницьку діяльність.

Тестуватимуть систему орієнтовно місяць – до 30 червня. Після цього практику застосовуватимуть і на інших маршрутах.

Нагадаємо, що на час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії —  видавати квитки.

Відео Львівської міської ради

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!