Безкоштовні послуги в лікарнях Львова. Хто і як має інформувати пацієнтів

6851 0
Усі медзаклади, що уклали договори з НСЗУ, мають гарантовані пакети безкоштовних послуг.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Кожен медзаклад Львова, який має підписані гарантовані пакети безкоштовних послуг з НСЗУ (Національною службою здоров’я України), повинен інформувати своїх пацієнтів щодо можливості отримання необхідних медичних послуг безоплатно за рахунок коштів програми медичних гарантій. Про це Tvoemisto.tv повідомили у коментарі в НСЗУ.

Де і як має бути розміщена інформація про це у медзакладах?  

Відповідно до форми договору, зазначають у пресслужбі НСЗУ, лікарня має розміщувати у місцях надання послуг інформаційні матеріали про надання медичних послуг за програмою медичних гарантій.

«Відповідно до типової форми договору про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій, затвердженої постановою Кабміну від 25.04.2018 № 410, медзаклад зобов’язується розміщувати у місцях надання послуг інформаційні матеріали про надання медичних послуг за програмою медичних гарантій. Матеріали розміщуються відповідно до Правил щодо місця та формату розміщення інформаційних матеріалів, які опубліковані на офіційному сайті НСЗУ», – йдеться у коментарі. 

Читайте також: За що треба платити в Першому ТМО. Розмова з керівництвом лікарні

Пакет інформаційних матеріалів має бути розміщений у вхідній зоні приміщення із дотриманням вимог, що зазначені у Правилах щодо місця та формату розміщення. 

Обов’язкові для розміщення інформаційні матеріали розміщуються у приміщеннях надавача в обов’язковому порядку. НСЗУ надсилала роздруківки таких матеріалів у медзаклади. Також медзаклад може за власний кошт роздрукувати такі інформаційні матеріали і розмістити у приміщенні, адже це обов’язкова умова договору з НСЗУ.

Також в медзакладі мають обов’язково інформувати пацієнтів щодо можливості отримання необхідних медичних послуг безоплатно за рахунок коштів програми медичних гарантій. 

Чим мають про це інформувати сімейні лікарі? 

Як зазначила заступниця генерального директора з адміністрування та стратегії розвитку 4-ї міської поліклініки Тетяна Токарєва у коментарі Tvoemisto.tv, про те, які послуги у лікарнях пацієнти зможуть отримувати безкоштовно, сімейні лікарі можуть розповідати лише загально, опосередковано. 

«Кожна лікарня має підписані гарантовані пакети безкоштовних послуг з НСЗУ, але на що саме і які це пакети сімейні лікарі до кінця не можуть знати, бо не мають переліку послуг, які можуть надаватися в стаціонарах, не знають, який точно діагноз поставлять пацієнту, відповідно, що для нього буде безкоштовно, а що – ні», – каже вона.

Сімейні лікарі поліклінік, продовжує вона, можуть скеровувати пацієнтів у стаціонар, а далі про послуги, які для нього будуть безкоштовними, повинен інформувати лікуючий лікар. Якщо людина лягає ургентно, то для неї все безкоштовно.

Читайте також: Кому не рекомендують робити КТ і МРТ та як підготуватися

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv після звернень львівʼян до редакції та отримання переліку скарг пацієнтів у НСЗУ записало розмову з керівництвом Першого територіального медичного об'єднання у Львові. На питання про те, чи розміщені в лікарнях Першого ТМО стенди з відповідною інформацією, фінансова директорка Першого ТМО Наталія Демкович сказала, що це чималий перелік документів, тому розмістити все на стендах неможливо. Водночас, як сказала заступниця медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталія Мотринець, про безкоштовні послуги мав би розповісти сімейний лікар

«Про безкоштовні послуги, які кожен українець, потрапивши до лікарні, може отримати завдяки Державній програмі медичних гарантій, мав би розповісти сімейний лікар, а ознайомити з протоколом лікування лікуючий лікар. Насправді лише в поодиноких випадках пацієнти хочуть знати, що для них безкоштовне, а що платне. Всіх лікуємо за протоколом, і нарікань нема. Набагато частіше пацієнти просять, навіть вимагають, зробити їм МРТ, наприклад, головного мозку. Але якщо ця діагностика не має ніякого відношення до пневмонії, і ми це пояснюємо, а пацієнт все одно стоїть на своєму, то мусить заплатити», – каже вона.

Повне інтерв'ю з керівництвом Першого ТМО читайте тут.

Софія Шавранська

Ольга Шведа

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!