Біля храму Святого Духа у Львові сьогодні відновлюють богослужіння. Після літургії збиратимуть кошти для ЗСУ

1906 0
Святкова літургія розпочнеться о 10:00 год.
Фото: о.Павло Дроздяк

Фото: о.Павло Дроздяк

Сьогодні, 13 червня з нагоди парафіяльного празника біля дзвіниці церкви Святого Духа, що на вул. Коперника, 36, відновлюють богослужіння. Божественна Літургія відбудеться о 10:00 год. Про це повідомив сотрудник Собору святого Юра, адміністратор парафії Святодухівського храму у Львові отець Павло Дроздяк.  

Читайте також: 80 років повернення. Як у центрі Львова відновлюють церкву, яку знищила бомба

Перед початком літургії, о 9:40 год віряни зможуть послухати доповідь «Церква Святого Духа у Львові – осердя українського духовно-релігійного та культурно-наукового життя» від проректора, директора Інституту історії церкви Українського Католицького Університету Олега Турія.

По завершенні святкового богослужіння о 11:20 год розпочнеться мистецький виступ та збір коштів на підтримку Збройних Сил України.

Нагадаємо, що поблизу Церкви Святого Духа, що на вул. Коперніка, 36, яку раніше очолював Митрополит Йосип Сліпий, планували відновити богослужіння. Відновлення літургій також приурочують до 130-річчя з дня уродин Патріарха Йосипа Сліпого.

У вересні 1939 року під час бомбардування міста церкву Святого Духа разом з бібліотекою Богословської академії зруйнувала німецька бомба. Від комплексу вціліла лише триярусна барокова вежа-дзвіниця. Зараз історія практично повторюється.

Від сьогодні богослужіння планують роботи щонеділі, а згодом і частіше.

Читайте також: У Львові хочуть здійснити мрію Йосифа Сліпого – відродити простір історичного храму в центрі міста

Зазначимо, що сьогодні християни східного обряду відзначають Свято Святого Духа, Духів День або Богодухів день – давнє християнське свято. Це свято, яке у народі також називають «Духів день», є особливим церковним святом на честь третьої Особи Трійці. Згідно з православним ученням, саме сходження Святого Духа на апостолів явило піклування Триєдиного Бога: Бог Отець творить свят, Бог Син спокутує людей від рабства дияволу, а Бог Дух Святий освячує світ через Церкву. У цей день заборонена будь-яка робота.

Свято Святого Духа відзначається за стародавньою християнською традицією українським народом та усім східним християнством на п'ятдесят перший день після Великодня, або у понеділок за недільним днем Святої Трійці та П’ятидесятниці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!