Біля Львова невідомі самовільно захопили 50 га землі і завдали збитків майже на 2 млн грн

7927 0
На цьому місці вирощували сою та картоплю.
Фото: департамент містобудування

Фото: департамент містобудування

Поблизу Дублян виявили самовільне захоплення землі на майже 50 га. Серед ділянок – земля під будівництво північної об’їзної дороги, ділянки під місцевий цвинтар та санітарно-охоронна зона скотомогильника, що працює. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

«Таку «знахідку» виявили під час моніторингу земель комунальної власності. Управління держконтролю за використанням та охороною земель порівняло відкриті дані земельного кадастру, містобудівну документацію та картографічні матеріали території Дублянської міської ради. І стало очевидно – невідомі захопили три масиви земель комунальної власності біля урочища Двірський Ліс між селами Ситихів та Малі Підліски. Вони зі створенням Львівської МТГ разом з Дублянами увійшли до Львівської міської територіальної громади», – йдеться у повідомленні. 

У департаменті містобудування кажуть, що захоплених 47,8 га є переважно сільськогосподарськими угіддями, 22 земельними ділянками комунальної власності. 

В урочище виїхала спецкомісія, яка зʼясувала, що гектари захопленої землі було розорано. На цьому місці уже росте соя та картопля (врожай картоплі частково вже зібрали).

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

«Прихопили» невідомі для своїх аграрних справ також і ділянку площею 2,5 га, яка за генпланом села Малі Підліски була передбачена під кладовище. А ще – земельну ділянку державної власності орієнтовною площею 6 га, що призначена під будівництво нової концесійної автомобільної дороги Львів - Краковець (північний обхід Львова)», – зазначили у департаменті.

Управління державного контролю за використанням та охороною земель вже підготувало звернення в поліцію, прокуратуру та Держгеокадастр. Орієнтовний розмір шкоди, заподіяної державі та територіальній громаді такими діями становить  щонайменше 1,7 млн грн.

Нагадаємо, міська інспекція Держархбудконтролю звернулася у прокуратуру, щоби скасувати незаконно видані містобудівні умови і обмеження для будівництва житлового комплексу у Брюховичах.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!