Київ

Біля метро Житомирська в Києві з’явились МАФи, які затуляють прохід до підземки

961 0
Кіоски з'явились минулого тижня, поки що там нема торгівлі.
Фото: Генадій Кривошея

Фото: Генадій Кривошея

На Берестейському проспекті впритул до входу у підземний перехід до станції метро Житомирська, всупереч правилам, встановлено торговельні МАФи. На це звернув увагу голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

За правилами КМДА біля станцій метрополітену не може бути МАФів, які перешкоджають доступу до підземки, оскільки станції використовуються як укриття під час повітряних тривог. Однак Кривошею наголосив, що у власників цих МАФів нібито є дозвільні документи.

«Ще такої наглості я не бачив, всім норми і правила ДБН порушені, однак кажуть ці кіоски встановлені згідно документів. Цікаво хто їм видав ці документи? А якже рішення Ради оборони?», - заявив Кривошея.

Він також поділився відповідними світлинами, на яких видно як встановлені МАФи практично загороджують прозхід в метро. 

Голова Громадської ради звернувся з цими питаннями до посадовців КМДА та КМВА.

«Твоє місто» очікує на офіційну відповідь від міського благоустрою. Зазначимо, що у березні міський благоустрій звітував про демонтаж МАФів поряд із семи станцій метро, в їх переліку була станція Житомирська, а також Політехнічний інститут, Героїв Дніпра, Берестейська, Кловська та Дружби народів. У лютому окремо повідомлялось про демонтаж кількох МАФів біля того ж таки метро Житомирська. 

Нагадаємо, 20-метрова зона біля входів у метро є технічною зоною метрополітену і розміщення МАФів та торгівля в ній заборонені. Крім того, влітку 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про демонтаж або перенесення МАФів, які розташовані біля станцій метрополітену і перешкоджають доступу до них, оскільки вони використовуються як укриття під час повітряних тривог. Нещодавно у КМДА та КМВА пообіцяли удосконалити дані правила, що викликало супротив у власників МАФів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!