Київ

Біля станції метро «Житомирська» демонтовують МАФи, розміщення яких раніше називали законним

904 0
Споруда значно перевищує встановлену площу, зазначену у паспортах прив'язки.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві на Берестейському проспекті біля метро Житомирська столичний благостурій проводять демонтаж тимчасових споруд, які, згідно з результатами перевірки, не відповідають вимогам паспортів прив'язки. Про це інформує КМДА.
 
Споруда, яка розташована неподалік від входу у підземний перехід до станції метрополітену «Житомирська», значно перевищує встановлену площу, зазначену у паспортах прив'язки. Вона займає цілих 700 кв. м. У зв'язку з виявленими порушеннями, Департамент містобудування та архітектури анулював відповідні документи.
 

На Берестейському проспекті проводиться демонтаж тимчасових споруд, які, згідно з результатами перевірки, не відповідають вимогам паспортів прив'язки. 

«Незважаючи на те, що перехід до станції метрополітену наразі не працює, розміщення такої торгової споруди у столиці є неприпустимим. Це виглядає неестетично та загромаджує громадський простір. Тим паче, наразі проводяться роботи з благоустрою території вздовж Берестейського проспекту, який є однією з найбільших транспортних магістралей Києва», – розповів директор Департаменту міського благоустрою Михайло Буділов.

Нагадаємо, МАФи впритул до входу у підземний перехід до станції метро Житомирська з'явилися наприкінці квітня. Тоді голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея відразу вказав на  порушення чинних правил Державних будівельних норм. Згодом у відповіді на наш запит, чиновники переконували, що МАФи встановлені законно. Так чи інакше, кіоски все ж прибрали, хоч і за іншим формулюванням «невідповідності вимогам паспортів прив'язки».

Додамо, 20-метрова зона біля входів у метро є технічною зоною метрополітену і розміщення МАФів та торгівля в ній заборонені. Крім того, влітку 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про демонтаж або перенесення МАФів, які розташовані біля станцій метрополітену і перешкоджають доступу до них, оскільки вони використовуються як укриття під час повітряних тривог. Нещодавно у КМДА та КМВА пообіцяли удосконалити дані правила, що викликало супротив у власників МАФів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!