Патрулювання під час богослужінь і традиційні святкування. Як у Львові відзначатимуть Великдень

5697 0
Tvoemisto.tv зібрало всю актуальну інформацію стосовно відзначення цього свята у 2022 році у Львові.
Фото/nta.ua

Фото/nta.ua

У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану. Tvoemisto.tv зібрало всю актуальну інформацію стосовно відзначення цього свята у 2022 році, зокрема, про те, чи будуть нічні богослужіння, що робити у разі сирени під час служби Божої та те, як курсуватиме транспорт до кладовищ тощо.

Нічних богослужінь не буде. Чому?

Відповідно до затвердженої державою комендантської години, яка на Львівщині триває з 23:00 по 6:00, традиційних нічних богослужінь не буде. Усі богослужіння будуть організовувати так, щоби вони завершились до початку комендантської години.

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

Що робити, якщо під час служби Божої сповіщають про повітряну тривогу?

Якщо під час богослужіння буде лунати сирена про повітряну тривогу, то настоятелі храмів рекомендуватимуть вірянам перейти в укриття поблизу. Про всі сховища отці знають і будуть скеровувати туди львів’ян.

Чи будуть відчинені цвинтарі?

Цвинтарі у Львові можна буде відвідати як зазвичай. Громадський транспорт, у тому числі трамваї та тролейбуси, виїде на маршрути по завершенні комендантської години. Увечері – працюватиме до початку комендантської години.

Також у святкові та поминальні дні у Львові підсилять маршрути, які курсують до кладовищ. Зокрема, 24-25 квітня та 30 квітня-1 травня на тролейбусному маршруті № 31 курсуватиме 4 тролейбуси. Також підсилять автобусний маршрут № 38, який курсуватиме до Сихівського кладовища. А до Голосківського кладовища з вул. Під Дубом курсуватиме автобусний маршрут № 55 з інтервалом руху 30 хв.

Читайте також: Яким на Львівщині буде сезон ранніх овочів та фруктів

Чи будуть святкування у Шевченківському гаю?

Традиційних святкувань Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького цього року через воєнний стан не організовує. Формат відзначення Великодня буде дещо скромніший, ніж раніше, а святкові локації розосередять по різних районах міста.

Як працюватиме громадський транспорт?

На Великодні свята громадський транспорт у Львівській громаді курсуватиме відповідно до розкладу «вихідного дня». Вранці на Великдень автобуси та електротранспорт виїдуть на маршрути вже з 6:00 год, відразу по закінченню комендантської години. Напередодні, в суботу транспорт працюватиме до 23:00 год. 

Читайте також: Весна може бути ранньою. Львівські бабаки вперше за 13 років прокинулися раніше

Як стежитимуть за порядком?

На Великодні свята, зокрема 24 квітня, поліція на Львівщині посилить заходи забезпечення правопорядку, а патрулі будуть маскимально наближені до храмі, у яких відбуватимуться богослужіння. Вірян та священнослужителів просять дотримуватися правил комендантської години та сигналів повітряної тривоги.

Оператори служби 102 також працюють у посиленому режимі та цілодобово приймають повідомлення про підозрілих осіб, автомобілі, виявлені позначки, маяки та сигнали, небезпечні чи підозрілі предмети, а також різноманітні правопорушення.

Якою буде погода на Великдень?

На Великдень стовпчики термометрів максимально сягатимуть 18 градусів тепла. Уночі буде без істотних опадів, вдень – невеликий дощ. У ранкові та обідні години, приблизно у проміжку між 9:00 та 17:00 год, вітер буде південно-східний з переходом на південний 9-14 м/с. Температура вночі 2-7 тепла, вдень 13-18 тепла.

Нагадаємо, що українців закликають дотримуватись обмежень воєнного стану та правил комендантської години під час Великодніх свят через погрози росії обстрілювати українські церкви. Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні онлайн та на телебаченні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!