Будівельний бізнес Медведчука записаний на пенсіонерку зі Львова

1937 0
Вона значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві.
Фото: УП

Фото: УП

На 62-річну Ольгу Куць зі Львова оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень. У розмові з журналістами власниця визнала, що була і продовжує бути підставною особою. Про це йдеться в розслідуванні Максима Опанасенка для Bihus.Info.

Вона значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. Так, наприклад, Куць є кінцевою бенефіціаркою компанії «Істбуд», на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення «для будівництва готельно-офісного будинку», орієнтовною вартістю у 160 млн гривень. Також вона є бенефіціаркою фірми «Таун Ленд Компані»– замовниці будівництва житлового комплексу «Поетика» в Києві. На фірму зараз оформлені недобуди (в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва за адресою, де зводять ЖК).

Читайте також: Суд арештував готелі Медведчука і Марченко на заході України, через які відмивали російські гроші

Жінка, окрім цього, є співвласницею компанії «Промтек», у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від «ОПЗЖ» нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів Bihus.Info, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині біглий екснардеп Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.  Під час розмови з Ольгою Куць з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Більше того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність.

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів «прямо сьогодні». За словами жінки, до неї ще не зверталися правоохоронці. Водночас Bihus.Info вже підготувала низку заяв та звернень в силові органи щодо необхідності детальнішого розслідування і наступного  арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Нагадаємо, що у квітніминулого року СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!