Був захисником Маріуполя. Стало відомо про смерть ще одного Героя із Львівщини

3350 0
Він загинув в бою з окупантами 10 квітня 2022 року.
Умовне фото

Умовне фото

У бою з російськими окупантами загинув мешканець Львівщини Андрія Дяк. Він був захисником Маріуполя. Про це повідомила Стрийська міська рада.

Зустріч кортежу з тілом Героя відбудеться в суботу, 29 липня, о 10.00 год. в с. П’ятничани. Похорон о 13:00 в церкві Благовіщення (м. Стрий).

Що відомо про Героя?

Андрій Дяк (19.05.1987р - 10.04.2022р.) – захисник Маріуполя. Уродженець Стрия. Навчався у Стрийській СШ №4. Закінчив військово-спортивний ліцей ім. Героїв Крут у Львові. Після чого поступив і закінчив Львівську філію Київського університету культури і мистецтв. Працював у сфері туризму. Впродовж 2016 - 2019 років брав участь в АТО, захищав Батьківщину в складі 36-ої окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського. Після демобілізації працював в іноземній компанії у службі охорони супроводження кораблів. 

Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України повернувся з-за кордону додому. Разом з братом пішли в один день добровольцями захищати Батьківщину. Андрій став одним із 72-х відважних воїнів, які добровільно зголосилися полетіти гелікоптерами в повністю оточений і заблокований Маріуполь (відомо, як повітряна операція на «Азовсталь» силами ГУР). Загинув в бою з окупантами 10 квітня 2022 року

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!