Садовий повідомив, що буде із майном московського патріархату у Львові

2866 0
Йдеться про самобуд на Сихові, приміщення на Пекарській та храм на вул. Бобанича.
Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові / Фото: Твоє місто

Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові / Фото: Твоє місто

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що самобуд на Сихові планують демонтувати найближчим часом. Уже прийняли першу ухвалу щодо передачі земельної ділянки Православній церкві України, яка належатиме громаді. 

Йдеться про самобуд на пр. Червоної Калини, 89. На початку березня на сесії депутати ЛМР погодили ухвалу про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення ділянки для будівництва на цій ділянці храму Львівсько-Сокальською єпархією. Про конфлікт, який уже давно триває за цю територію, читайте тут.

Крім того, приміщення на Пекарській (приміщення Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря), за словами Садового, мають прийняти на баланс міста, де розвиватимуть систему реабілітації.

Йдеться про приміщення Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові, де настоятель о.Іов (Ольшанський) разом з громадою 20 березня 2022 року перейшли з юрисдикції Української православної церкви (московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України. 23 травня Синоду Православної церкви України на засіданні прийняв монастир до помісної Православної церкви.

Читайте також: У Львові громада УПЦ московського патріархату перейшла до ПЦУ

Щодо храму на вул. Бобанича (колишня вул. Короленка), то мер зазначив, що церква повинна офіційно стати Українською церквою або ж пройти процес націоналізації. 

«Щодо храму на вул. Бобанича. Ситуація складніша. Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Нагадаємо, що 14 грудня 2022 року працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до церкви святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові, що на вулиці Тараса «Хаммера» Бобанича, 3 (колишня назва – Короленка). Співробітники СБУ заявили, що під час перевірки виявили антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу. Детальніше тут. 

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!