Чехія змінює правила проживання біженців із України

3179 0
Держава не буде виплачувати допомогу у розмірі 5 тисяч чеських крон після того, як біженці отримали безкоштовне житло, харчування тощо.
Photo by George Cerny on Unsplash

Photo by George Cerny on Unsplash

У Чехії внесли зміни до закону про проживання біженців з України. Зокрема, термін розгляду заяви про тимчасовий захист продовжили до 60 днів, а термін, у яких біженці можуть подати заяву про зміну місця проживання, скоротили з 15 до трьох днів. Про це повідомляє чеське видання Dennik з посиланням на пресконференцію віцепрем'єр-міністра Віта Ракушана.

Поправка також передбачає скорочення права біженця на медичне страхування до 180 днів, сказав Віта Ракушана. Зміна стосується страхувальників у віці від 18 до 65 років. Термін застосочують з дати надання тимчасового захисту.

Читайте також: Як керувати грошима у час війни. Короткі поради

Також держава не буде виплачувати гуманітарну допомогу у розмірі 5 тисяч чеських крон (приблизно 6,5 тисячі гривень) після того, як біженці отримали безкоштовне житло, харчування тощо. До цього українці в Чехії могли розраховувати на такі виплати раз на місяць упродовж пів року, доки вони перебувають на території Чехії та потребують тимчасового захисту.

Нагадаємо, що понад 10 мільйонів українців – саме стільки людей залишили свої домівки з 24 лютого, відколи росія розпочала проти України повномасштабну війну. 6,5 мільйона переїхали до інших, більш безпечних регіонів нашої держави, понад 4 мільйони виїхали за кордон. Tvoemisto.tv пояснює, на які умови можуть розраховувати наші громадяни за кордоном. Зокрема, що їм пропонують у Чехії, куди вже переїхало до 300 тисяч українців, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!