Політична реклама

Через будівництво вулиці Луганської можуть знести будинки львів'ян

2931 0
На останній сесії депутати міськради прийняли ухвалу, за якою вулицю Луганську продовжать до Городоцької. Все задля того, аби розвантажити потік автівок.

Однак земля, на якій будуватимуть дорогу, належить львів'янам. Деякі помешкання навіть доведеться знести, повідомляє Zaxid.net.

Cкільки львів’ян залишиться без своїх помешкань, міська влада наразі не коментує: ще не має проекту, як саме будуть розширювати дорогу.

Директор департаменту містобудування та архітектури Львівської міської ради Андрій Павлів зазначив, що мешканці будинків, які розташовані на вулиці Рудницької, були ще в 70-80 роках попереджені про обмеження прав на реконструкцію та приватизацію земельних ділянок.

Однак добудувати вулицю потрібно, переконують у департаменті містобудування. Є ідея зробити її дворівневою, аби якнайменше втручатися у довколишні споруди.

Більшість доріг є радіального зв’язку, тобто проходять через центральну частину міста. Для того, щоб розв’язати це питання ще у генеральних планах 70-х років передбачалися радіальні зв’язки і будівництво радіальних зв’язків. Йдеться про будівництво доріг, які би зв’язали нові райони з залізничним вокзалом, летовищем з промисловими об’єктами, - додав Андрій Павлів.

Водночас мешканці вулиці Милої кажуть, що їхніх домівок не чіпатимуть. Розповідають, що бачили, як вулиця виглядатиме у проекті генплану.

Наразі управління капітального будівництва розроблятиме проект щодо будівництва дороги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!