Через важкі поранення на війні помер захисник зі Львівщини

3133 0
Богдан Коваль отримав важкі поранення в районі населеного пункту Табаївка на Харківщині.
фото умовне

фото умовне

На війні з російським загарбником загинув дрогобичанин Богдан Коваль, який з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України. Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради. 

Що відомо про Героя

Народився воїн 28 квітня 1966 року у Дрогобичі. Закінчив ЗОШ №2, де мав багато друзів, з якими досі зберігав теплі стосунки та взаємодопомогу. Богдан тривалий час працював на автокрановому заводі. У 1999 році одружився, в сім’ї народився син. Частину свого життя дрогобичанин працював за кордоном – у Чехії, Польщі, Швеції та Бельгії. Однак з перших днів повномасштабного вторгнення Богдан без вагань записався в лави Збройних Сил України, аби стати на захист рідної землі. Вже з 1 березня 2022 року дрогобичанин ніс службу у 67 батальйоні 103 бригади ТрО та виконував бойові завдання з захисту України на передових позиціях фронту.

24 січня 2024 року Богдан отримав важкі поранення в районі населеного пункту Табаївка на Харківщині. Внаслідок отриманих поранень, 11 лютого 2024 року життя воїна обірвалось у Київському госпіталі. У загиблого Героя залишились син, брат та племінниця. 

Інформацію щодо часу прибуття конвою з тілом захисника повідомлять додатково на сайті Дрогобицької міської ради.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!