Київ

Чому Дім Рональда МакДональда будуватимуть саме на місці столітньої будівлі. Відповідь фундації

710 0
Інших варіантів для будівництва на території лікарні немає

У Фундації Дім Рональда МакДональда пояснили, чому будуватимуть центр для родин дітей на місці сторічної будівлі на території НДСЛ «Охматдит».

У благодійній організації підкреслили, що для того, щоб забезпечити проживання важкохворих дітей і їхніх родин у безпосередній близькості до лікувального корпусу, надважливо, щоб проєкт був реалізований на території лікарні. При цьому будівля, на місці якої планується будівництво, не є пам'яткою і не є об'єктом культурної спадщини.

«І при цьому він має ознаки аварійності та не може використовуватися за своїм прямим призначенням – надавати медичну допомогу хворим дітям. Програма Фундації дозволить будівлі надати важливу підтримку тисячам хворих дітей. Дім залишатиметься у державній власності, а земля під ним продовжить належати громаді міста Києва», - зазначили у Фундації Дім Рональда МакДональда.

Там також пояснили, що територія поруч не може використовуватися в цілях реалізації проєкту, адже в такому варіанті позбавить медзаклад єдиного скверу. Це також перевищить прийнятну згідно з законом відстань до пам’ятки історії, що знаходиться на території лікарні.

«Ми поділяємо усі перестороги щодо збереження історичного середовища. Саме тому, було здійснене ретельне дослідження статусу будівлі та впливу проєкту на оточення. Робота із врахування всіх вимог органів охорони культурної спадщини триває і ми будемо неухильні в дотриманні вимог закону», - наголошують в організації.

Як стало відомо за результатами обговорення проєкту на Консультативній раді Департаменту охорони культурної спадщини, будинок Рональда МакДональда збудують на місці будівлі кінця ХІХ століття. При цьому київський активіст Дмитро Перов наголосив, що будівництво було назване реконструкцією, хоча насправді передбачає повне знесення старої споруди. Перов також зазначав, що поруч із історичним корпусом лікарні є вільна від забудови ділянка, де можна було б розташувати такий будинок для дітей.

Консультативна рада ДОКС відправила проєкт на доопрацювання.

Нагадаємо, на території національної лікарні ОХМАТДИТ буде споруджено перший в Україні Дім Рональда МакДональда для родин пацієнтів лікарні. У будівлі буде розміщено 50 спалень з власними санвузлами. Кухня та їдальня спроєктовані як єдиний великий простір, що дозволить мешканцям проводити час разом. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!