Чому хворі із коронавірусом потрапляють до лікарень Львова у важкому стані. Пояснення лікаря

1173 0
Більшість пацієнтів не отримали жодного щеплення від хвороби.
Фото умовне

Фото умовне

Упродовж останнього тижня у Львові поменшало хворих на коронавірус. Попри те щодня в обласну інфекційну лікарню поступають люди у важкому стані. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник медзакладу Сергій Федоренко.

«Загалом динаміка у порівнянні з минулим тижнем показує значне зменшення загальної кількості хворих. Однак кожного дня приймаємо двоє-троє важких», – сказав Сергій Федоренко.

За його словами, більшість із цих пацієнтів не отримали жодного щеплення від коронавірусу. Крім того, їхній важкий стан зумовлений тим, що хворі займаються самолікуванням удома. Однак не розуміючи, як спостерігати за динамікою хвороби, доводять себе критичного стану. 

Медик зазначив, що зараз в реанімації перебуває одна людина, тоді як минулого тижня таких пацієнтів було четверо. Більшості  із них вже стабілізували стан та перевели у профільні відділення для продовження лікування. 

Летальних випадків від ускладнень коронавірусу на Львівщині не фіксували. 

Читайте також: Чому не потрібно вживати антибіотики під час застуди

Додамо, раніше керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Тімко-Іванченко повідомляла, що упродовж минулого тижня в регіоні захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19 435 осіб. На стаціонарному лікуванні перебували 69 пацієнтів.

Зауважимо, що, ймовірно, нова хвиля ковіду вже в Україні і буде тривати найближчі 2-3 місяці. Львівський лікар Тарас Жиравецький у колонці для Tvoemisto.tv вказував на основні симптоми хвороби, її перебіг та методи лікування. Читайте тут.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!