Чому на Львівщині лунала сирена. Головне за добу

937 0
Коротко про те, як минула доба в Львівській області.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 16 лютого о 12:13. Була загроза удару крилатими ракетами з білорусі. Небезпека не справдилась. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 119 людей.   До Перемишля з нашої області вирушили 1329 осіб. 

Поліцейська станція. У межах проєкту «Поліцейський офіцер громади» у Сколе запрацювала поліцейська станція. Двоє поліцейських офіцерів забезпечуватимуть правопорядок в усіх населених пунктах Сколівської громади. Для несення служби їх забезпечили транспортом, зброєю, засобами зв’язку. 

Турнір. Спортивний флорбольний клуб «Янтар» із Новояворівська переміг на світовому клубному турнірі «Storvreta Cup» у Швеції. Наші флорболісти стали найкращими з-поміж 103 команд-суперників. 

Обігрівачі для шкіл. 12 обігрівачів отримали школи та садочки у Яворівському районі від Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за сприяння Департаменту освіти і науки Львівської ОВА. 

Медичні заклади. На Самбірщині медзаклади отримали ліжка для пацієнтів, медичні шафки, стійки для крапельниць. Допомога надійшла у Самбірську ЦРЛ, Турківську ЦМЛ, Старосамбірську РЛ та КНП «Хоспіс». Передали устаткування Мальтійська служба допомоги та Благодійний Фонд Сім‘ї Доскіч.

Тверде паливо для будинків. Чотири будинки сімейного типу у Рава-Руській громаді забезпечили твердим паливом до кінця опалювального сезону. Серед них троє родин – вимушено переміщені на Львівщину з окупованих та прифронтових територій. Допомогу надала громадська організація «Дій-Я-Ти» за грантові кошти від «Угорської Екуменічної Служби Допомоги». 

Ноутбуки для школи. 15 спеціальних ноутбуків для програмування отримав Дрогобицький ліцей у комп'ютерний клас від міжнародних благодійників. 

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!