Чому на проспекті Свободи зріжуть дерева

3820 0
Замість зрізаних дерев на проспекті Свободи висаджуватимуть нові.
фото ЛМР

фото ЛМР

У межах реконструкції частини проспекту Свободи у Львові на деяких алеях проспекту зріжуть аварійні всохлі дерева. Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Забирають лише всихаючі дерева в лунках і сухостої, на газонах нічого не забирають. Ремонт роблять на 40 років, і дерева в мощенні в таких випадках бажано замінювати, оскільки під час ремонту пошкоджується коріння і коли дерева є в значному віці і поганому стані, це призведе до ще скорішого погіршення стану дерев», — уточнила вона.

Читайте також: Як доглядають громадські простори Львова. Досвід площі Митної

Крім цього, вона зазначила, що натомість після ремонту у жовтні на місці зрізаних дерев висадять нові. Сорт та кількість саджанців поки що не визначили. Втім розглядають варіант тюльпанових дерев. 

«Зрізають 4 каштани і клен. Зберігають дуб, два клени і каштан, що перебувають в кращому або хорошому стані», — додала Олександра Сладкова.

Читайте також: Поблизу театру Заньковецької посадили магнолії. Фото

Нагадаємо, 31 липня у Львові на проспекті Свободи почали демонтувати покриття алей на ділянці від пам’ятника Тарасові Шевченку до статуї Матері Божої. Крім цього, на початку проспекту облаштують Марійську площу. Вартість робіт становить 8,2 млн гривень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!