«Сімейний лікар має надавати психологічну допомогу», – пояснення НСЗУ

1820 0
Пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря або за скеруванням лікуючого лікаря.
фото: 1news.com.ua

фото: 1news.com.ua

У програмі медичних гарантій є пакет «Супровід та лікування дорослих і дітей, які потребують психологічної допомоги на первинному рівні». Так, сімейний лікар, терапевт чи педіатр у лікарні мусять відповідати вимогам цього пакету, отримати відповідний сертифікат, щоб надавати допомогу професійну психологічну допомогу. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомила директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяна Кудик.

Читайте також: Інфаркт, інсульт, пологи. Що покриває НСЗУ та що з реформою «вторинки»

Так, сімейні лікарі у закладах охорони здоров’я мусять надавати психологічну допомогу професійно і якісно, згідно з протоколами надання психологічної допомоги. 

«Сімейний лікар, терапевт чи педіатр у закладі охорони здоров’я мусять відповідати вимогам цього пакету, отримати відповідний сертифікат, щоб надавати допомогу професійно, якісно, згідно з протоколами надання психологічної допомоги. Цей пакет саме для цього і створений. Цю допомогу надає безпосередньо сімейний лікар, який пройшов навчання, отримав сертифікат. Тобто пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря або за скеруванням лікуючого лікаря», – каже вона.  

Цю допомогу надає безпосередньо сімейний лікар, який пройшов навчання, отримав сертифікат. Тобто пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря або за скеруванням лікуючого лікаря.

Читайте також: Реформа медичних закладів у Львові триває. Що варто знати пацієнтам

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалося з директоркою Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяною Кудик і з'ясувало, чому некоректно порівнювати послуги НСЗУ з послугами страхових компаній; чи реагує НСЗУ на нові виклики і як; які нові пакети доступні українцям із 2023 року, а які ще готують; чи може пацієнт обирати лікаря для надання вторинної меддопомоги; куди звертатись у випадку порушень, зловживань і як такі ситуації відстежує НСЗУ.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!