Чому майданчик для собак у Парку культури за 500 тисяч гривень має недоліки

2036 0
Проєктне рішення потребує певних коригувань.
Фото: Андрій Маринюк

Фото: Андрій Маринюк

Львів’яни почали скаржитися у соцмережах, що через болото вигулювати тварин на нещодавно відкритому майданчику у Стрийському парку не можливо. Його відкрили у січні цього року, обладнання, огорожа та освітлення на ньому вартували 500 тисяч гривень. Чому майданчик має недоліки, Тvoemisto.tv розпитало директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця.

Читайте також: У Львові облаштували ще один вигульний майданчик для собак. Фото

За його словами, майданчик для вигулу собак у Стрийському парку потребує додаткових робіт, тому що там не облаштували дренажної системи. Посадовець каже, що як тільки дозволить погода, то на майданчику облаштують нове покриття.

«Там є проблеми. Це вигульний майданчик, який облаштувало комунальне підприємство «Лев» за кошти міського бюджету. Територію огородили. Там облаштували доріжки із відсіву і обладнання для тренування собак, для їх належного вигулу, решта території – це трав’яне покриття. Ми так зробили, щоби не витрачати зайві кошти з міського бюджету. Але тепер бачимо, що це проєктне рішення потребує певних коригувань», – прокоментував Олександр Одинець.

Тепер у мерії вирішили змінити конструктив покриття. За словами Олександра Одинця, облаштовувати штучне покриття з дренажем буде дорожче, ніж цей проєкт, тому цю ідею у міськраді відкинули. У мерії схильні до того, аби зробити піщане покриття, можливо покриття з відсіву, дрібних камінців.

«Облаштуємо частковий дренаж, бо повний дренаж – це буде дорого. Ми провели робочу нараду з проєктантом щодо конструктиву і зараз обговорюємо необхідні видатки», – пояснив Олександр Одинець.

Читайте також: Чекаючи на господаря. Фоторепортаж із притулку для тварин

Нагадаємо, у січні цього року ЛКП «Лев» облаштувало тренувально-вигульний майданчик для собак у Центральному парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Також вигульний майданчик відкрили у Львові на вул. Промисловій, біля ЛКП «Лев».

Вікторія Савіцька


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!