Київ

Чотирьом учасникам бійок у Києво-Печерській лаврі суд обрав запобіжний захід

1154 0
Після завершення роботи комісії Міністерства культури, група осіб пошкодила захисні ролети та зайшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали.

Суд, за клопотанням Печерської окружної прокуратури Києва, обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту 4 підозрюваним у хуліганських діях на території Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра". Про це повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

За рішенням суду троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом до 19.06.2023, ще один - до 19.05.2023.

Як ми повідомляли, 19 квітня 2023 року підозрювані, діючи узгоджено між собою, протиправно проникли до одного з корпусів Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра", зламавши захисні ролети та двері зазначеної будівлі.

Читайте також: Мінкульт показало двері XVIII століття, які використовувалися як мішень для кидання ножів

Дії порушників кваліфікували за ч. 3 ст. 296 КК України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що пов'язано з опором працівникові правопорядку. Санкція статті передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

 

У прокуратурі зазначили, що слідство триває.

Додамо, вчора, при огляді приміщення заповідника комісія Мінкульту виявили стародавні двері XVIII століття використовувалися як мішень для кидання ножів, також на них висіли наручники.

Додамо, що комісія Мінкульту після кількох днів блокування святині прихильниками УПЦ МП 12 квітня потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, там зруйнували кімнати корпусу № 112, де розташовувався Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статтею про пошкодження об’єктів культурної спадщини. За фактом незаконного руйнування об'єкта на території Києво-Печерської лаври слідчі розпочали кримінальне провадження.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!