Київ

Мінкульт показав двері Лаври після УПЦ МП зі слідами метання ножів

1065 0
Стародавні двері пошкоджені, на них висять наручники.
Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Міністерство культури та інформаційної політики України 20 квітня показало приміщення охорони в Києво-Печерській лаврі, яким користувалася УПЦ МП. Відповідне відео МКІП опублікував у своїх соцмережах.

Стародавні двері XVIII століття використовувалися як мішень для кидання ножів. Також на них висять наручники. 

«Що лишає після себе «рускій мір» та його прихильники — наслідки говорять самі за себе. На відео — приміщення охорони, яким користувалися УПЦ МП. На власні очі можете побачити наручники на дверях. Стародавніх дверях XVIII століття, що використовувались як мішень для кидання ножів», — повідомив виконуючий обов’язки директора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Максим Остапенко.

Він також показав, що після того, як будівля була закрита від сторонніх осіб, в ній перебували працівники Державної служби охорони та поліція, що здійснювала контроль над безперешкодним проведенням слідчих дій.

 

Нагадаємо, на території Києво-Печерської лаври сьогодні не вщухали сутички – віряни так званої УПЦ МП зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу. 

Додамо, що комісія Мінкульту після кількох днів блокування святині прихильниками УПЦ МП 12 квітня потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, там зруйнували кімнати корпусу № 112, де розташовувався Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини. За фактом незаконного руйнування об’єкту на території Києво-Печерської лаври слідчі розпочали кримінальне провадження. 

ТЕГИ: УПЦ МП, лавра

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!