Після інциденту у Львові Держмистецтво пояснило, чи можна виконувати пісні Цоя

3464 0
Дискусію спричинив випадок з одеситом, який виконував пісні Цоя у центрі міста.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Нещодавно у Львові стався інцидент з неповнолітнім вуличним музикантом, який в центрі міста виконував пісню радянського рок-виконавця Віктора Цоя. Отримавши зауваження від нардепки Наталії Піпи, яка проходила повз, хлопець облаяв її, за що вона написала на нього заяву в поліцію. 

Ситуація закінчилась поверненням неповнолітнього додому в Одесу та адміністративним правопорушенням за дрібне хуліганство.

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти повідомило, що радянський рокер Віктор Цой не включений до переліку тих, хто створює загрозу національній безпеці. Про це повідомляє Hromadske, посилаючись на відповідь на запит «Українських новин».

Читайте також: Нардепка розповіла деталі інциденту із музикантом, що виконував пісні Цоя у Львові

Як пояснили у відомстві, Віктор Цой не є громадянином росії, а отже і не підпадає під дію статті 15 закону «Про Культуру». 

Зазначимо, що радянський рокер загинув 1990 року, а заборона, за словами з відповіді Держмистецтва, поширюється на публічне виконання пісень тих артистів, які є або були у будь-який період після 1991 року громадянами росії. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України відкрила провадження проти 30-річної львів'янки Христини Горун, яка у соцмережах негативно висловлювалася про Збройні сили України. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!