Водні ресурси України як зброя у війні з росією. Що нам потрібно для збереження водної безпеки

1963 0
У студії «Твого Міста» 28 липня о 15.00 год. пройде дискусія «Водна безпека України».
Байдарки на річці Дністер

Байдарки на річці Дністер

Останні місяці показали, що росіяни здатні будь-що перетворити на інструмент шантажу і політичного тероризму – атомні електростанції, нафту, газ, зерно і навіть воду. Однією з перших дій окупантів у захопленій Новій Каховці була руйнації дамби та водосховища, аби підвести воду до анексованого Криму, тим самим позбавивши мешканців Херсонщини вільного доступу до водних ресурсів. 

У містах, де ракетні обстріли пошкодили великі промислові підприємства, зростає ризик забруднення міських водойм небезпечними речовинами. А відтак питання водної безпеки мешканців цих міст та моніторингу стану води як ніколи потребують належної уваги.

Читайте також: Полтва, можливо, найбрудніша в Україні. Що у нас з річками та чому це важливо для вступу в ЄС

Аби розібратись у тому, від чого залежить водна безпека та яких програм відновлення потребує Україна для її збереження, говоритимемо у студії «Твого Міста» під час екодискусії «Водна безпека України» 28 липня о 15.00 год.

Під час дискусії учасники розглянуть: 

  • Чи можуть водні ресурси бути зброєю у війні з росією? 
  • Як війна впливає на водну безпеку?
  • Як ми (не) бережемо свою воду у промисловому, сільськогосподарському та приватному секторах?
  • І яких програм відновлення потребує країна для збереження водної безпеки?

 

На ці теми дискутуватимуть:

  • Наталія Гозак із ГО Центр екологічних ініціатив «Екодія», м. Київ,
  • Анна Амбросова з ГС «Досить труїти Кривий Ріг»,
  • Людмила Шестакова із ГО «Флора», м. Кропивицький,
  • Оксана Війтик із Департаменту екології та природних ресурсів Львівської військово-цивільної адміністрації,
  • Роман Туцький з Басейнового управління водними ресурсами річок Західного Бугу та Сяну, Львів.

 

Модеруватиме дискусію керівниця Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська. Організатори дискусії – Екологічна ініціатива Міжнародного фонду «Відродження» (EPAIU), що здійснюється за підтримки Швеції. 

Дискусію можна буде переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube. До розмови запрошуємо і нашу аудиторію. Долучитись можна, залишивши коментар чи приватне повідомлення у Facebook або в коментарях на YouTube-каналі.

Нагадаємо, що Україна здобула статус кандидата на вступ до Європейського Союзу, тож тепер з’явилося багато вимог щодо реформування українського законодавства в сфері екології. Tvoemisto.tv дізналося про те, який стан водойм на Львівщині, чи відповідають вони європейським нормам, наскільки безпечні для відпочинку та купання і чи змінилася якість води у них останнім часом. 

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!