Чи перевірятимуть укриття у торгових центрах у Львові

3991 0
Під час повітряної тривоги торгові центри повинні припиняти роботу, а людей – евакуювати.
Фото: dlab.com.ua

Фото: dlab.com.ua

У Львові рятувальники планують проводити інформаційні рейди у торгово-розважальних центрах, аби роз’яснити людям, чому важливо покидати магазини під час повітряної тривоги. На сьогодні не всі ТРЦ припиняють роботу, коли звучать сирени, тому чимало відвідувачів залишаються всередині. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

З його слів, у період війни працівники ДСНС не проводять перевірки торгових центрів, такі рейди можуть здійснювати лише після завершення воєнного стану. Наразі планують тільки інформаційно-просвітницькі заходи.

Водночас, перевірку ТРЦ можуть провести у разі розпорядження голови обласної військової адміністрації, тож управління ДСНС Львівщини звернеться до ЛОВА, аби торгові центри повністю припиняли роботу, коли вмикаються сирени.

«Зараз будемо ініціювати, щоб голова Львівської обласної військової адміністрації своїм розпорядженням заборонив роботу торгово-розважальних центрів під час повітряної тривоги. Думаю, що найближчими днями будемо виходити у торгові центри та показувати, як це мало би виглядати в ідеалі. Наразі продумуємо формат, як це правильно здійснити і не злякати відвідувачів», – каже Туровцев.

Читайте також: Через ракетний удар по ТРЦ в Кременчуку загинуло 18 людей 

Він також зауважує, що коли вмикається повітряна тривога, усі відвідувачі повинні покидати торгові центри або спускатися в укриття. Однак не всі центри зупиняють роботу, тобто вони рекомендують людям виходити, але магазини не закриваються, каси працюють, і люди залишаються.

«Евакуація людей у торгових центрах – це відповідальність керівників обєктів. Для відвідувачів це повністю інформаційні заходи, а для директорів – примусові, адже вони зобовязані провести евакуацію, хоча цілком можуть відмовлятися від наших рекомендацій», – пояснює він.

Нагадаємо, 27 червня російські військові завдали ракетного удару по торгово-розважальному центру у місті Кременчук Полтавської області. Під час повітряної тривоги там працювали усі магазини та відділи, перебували сотні цивільних. ТРЦ «Амстор» обстріляли ракетами Х-22, випущеними з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. У результаті удару загинуло 18 людей, 35 осіб вважаються безвісти зниклими. У Кременчуці оголошено триденну жалобу – 28, 29 та 30 червня. 

Додамо, що у Полтавській області, за рішенням очільника обласної військової адміністрації, проведуть перевірки всіх торгово-розважальних центрів. Зокрема, перевірять, чи визначені безпечні місця для перебування там відвідувачів під час повітряної тривоги. До роботи залучать представників ДСНС, поліції та інших. Водночас у ДСНС України пояснили, що не проводять перевірки торговельних центрів під час війни, однак відновлять такі рейди по завершенню бойових дій в країні.

Тvoemisto.tv розповідає про те, як потрібно діяти під час сигналу «повітряна тривога», якщо ви у той час перебуваєте у транспорті, банку, торговельно-розважальному центрі чи на ринку.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!