Чи підуть діти до школи 1 вересня та Саакашвілі взявся реформувати суди. Головне за ніч і минулу добу

2471 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Тотальний карантин – Діти у школі. Навіть якщо в Україні буде більше 60 активних хворих на Covid-19 на 100 000 населення, тотальний суворий карантин запроваджувати не будуть. Як заявив міністр охорони здоров’я Степанов, зараз ми знаходимося вже на рівні 59,7 на 100 тисяч населення.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

«Ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення ЗНО. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби він перейшов 60, тоді ми б приймали рішення щодо перенесення ЗНО», – сказав Степанов.

Діти зможуть повернутися у школи за умов помірного розвитку епідемії та з дотриманням заходів безпеки. Прем’єр Шмигаль каже, що дистанційний освітній процес має залишатися можливістю навчатися під час пандемії, але не замінити традиційне. «Весь світ готується до другої або третьої хвилі коронавірусу, тому дуже важливо мати змогу в умовах пандемії навчати наших дітей незалежно від ситуації з пандемією», – заявив він.

Лікарські препарати. Європейська комісія надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу ремдесивір, зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу.

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Юрія-фарм» на 528 тисяч гривень за неправдиву рекламу на телеканалі 1+1 засобу «Декасан» щодо його здатності боротися з коронавірусами.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 152 осіб (152 – напередодні). Разом 5 882. Одужало – 873 осіб (плюс 10), померло – 146 (0 – за добу).

Лабораторії протягом доби провели 1 053 ПЛР-тести, з яких нових проб – 744. З них – 114 хворих на Covid-19.

Голова ЛОДА Козицький вимагає скликати позачергове засідання міської комісії ТЕБ і НС та заборонити роботу закладів харчування, фітнес-центрів і спортзалів у Львові.

Читайте також: У ЛМР кажуть, що «коронавірусні» лікарні Львова заповнені на 95%

В Україні Covid-19 виявлено у 876 осіб (889 за попередню добу). Загальна кількість 46 763 пацієнтів. Одужало – 20 558 (плюс 505), померло – 1 212 особи (плюс 27).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 5 882 (детальніші показники вище), далі Київ –5 347 осіб (плюс 105), Чернівецька – 4 935 (плюс 41), та Рівненська – 3 950 (плюс 73 осіб) області.

Волинь – Закарпаття – Харків. У Волинській області посилюють контроль за дотриманням карантину в районах із місцями масового відпочинку. Зокрема, біля водойм. У цьому числі й у Шацькому районі, де окрім цього, з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

У Закарпатській області посилили карантинні обмеження. Зокрема, обмежено роботу закладів громадського харчування та розважальної діяльності до 22 години. Також з 4 липня забороняється функціонування приміщень, які здаються в оренду для проведення весіль, випускних вечорів та поминальних заходів.

У Харкові 3 липня частково посилили карантин. Перш за все, обмеження стосується роботи кінотеатрів, проведення масових заходів (більш ніж десять осіб), а також функціонування закладів громадського харчування без літніх майданчиків або площею менше 50 квадратних метрів.

Читайте також: Конституція vs Імпровізація. На що насправді не має права Зеленcький

Відставка Смолія. Верховна Рада проголосувала за відставку очільника Нацбанку Якова Смолія. «За» було 286 нардепи.

Смолій заявив, що його відставка є протестом проти політичних тисків на НБУ. «Протягом останнього року біля НБУ проплачені мітинги, на яких виступають сидячі тут нардепи, місяць блокування мого будинку і будинків заступників. …Інформаційні атаки побудовані на маніпуляції та брехні. …Використання Ради НБУ для створення корпоративного конфлікту всередині інституції. Все це елементи одного ланцюга», – пояснив він.

Експрезидент Порошенко заявив, що до тиску на голову НБУ Смолія причетний олігарх Коломойський і нардепи, пов’язані з ним. «Обдуривши наших міжнародних партнерів, влада намагається змінити керівництво НБУ. Такої поведінки, такої гри у наперстки наші партнери точно не приймуть», – сказав він.

2 липня на міжбанківському валютному ринку попит на долар значно перевищував пропозицію через заяву Якова Смолія про «політичний тиск». Нацбанку довелося продати щонайменше 200 мільйонів доларів.

Прем’єр Шмигаль заявив, що кандидатуру голови НБУ назвуть за декілька днів.

Верховна Рада також підтримала звільнення голови Антимонопольного комітету Терентьєва. Раніше він написав заяву спікера Ради Разумкова про відкликання своєї заяви про відставку. Проте голова ВР заявив, що вона не є дійсною.

Читайте також: Що може бути із курсом валют через відставку голови Нацбанку. Прогноз експерта

Стерненко – Суди – Саакашвілі. Апеляційний суд не відпустив з-під домашнього арешту активіста Стерненка, підозрюваного в умисному вбивстві свого нападника.

Україна витратила за 2 роки на ліквідацію трьох вищих судів (Вищого господарського, Вищого адміністративного і Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ) 157 мільйонів гривень, проте ті формально продовжують існувати, а судді продовжують отримувати там зарплату.

Голова виконкому Нацради реформ Саакашвілі відповів на обурену заяву ради суддів щодо його висловлювань про судову реформу, яку він готує. «Судова влада України давно відірвалася від реального життя, економіки, безпеки та добробуту звичайних українців. Судова влада перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки різних фінансових кланів», – сказав він.

США – РФ – Польща – Чорногорія – Болгарія. США повідомили про більш ніж 55 000 нових випадків захворювання на Covid-19 за добу, що є новим щоденним глобальним рекордом пандемії коронавірусу.

«Обнулення» Путіна: в РФ нині вступили в силу поправки до Конституції.

Читайте також: Польща відновила карантин для авіапасажирів з України

Польща з 6 липня відновлює можливість перетину кордону з Україною на польській частині автомобільного пункту пропуску Будомеж – Грушів з наступного тижня.

Влада Чорногорії повернула жорсткі карантинні заходи у двох муніципалітетах на півночі країни – Гусіньє та Беране.

Інспекція охорони здоров’я Софії оштрафувала 24 депутатів парламенту Болгарії за відсутність захисних масок.

Гарного Вам дня! Коронавірсна тема в Україні потрохи зникає. На її місце заходять різноманітні політичні події. Не дозвольте собі забути, що таке справжні цінності в житті і що головне, а що другорядне. Бережіть себе.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!