Яку багатоповерхівку можуть побудувати біля львівського медуніверситету. Візуалізація

5567 0
Ділянка під можливу новобудову є сусідом пам’ятки архітектури місцевого значення – корпусу Львівського медичного університету ім. Данила Галицького.
Візуалізація: авторський колектив ДПТ

Візуалізація: авторський колектив ДПТ

На громадських слуханнях щодо можливого будівництва 6-поверхового житлового будинку на вулиці Пекарській,поряд з корпусом нормальної анатомії ЛНМУ ім. Данила Галицького, викладацький колектив університету виступив проти сусідства з новобудовою.

Проект детального плану території, який передбачає можливість будівництва нового житлового будинку, презентували його автори – Юрій Столяров та Антон Коломєйцев. За словами архітекторів, до Львівської міської ради надійшло звернення від нинішніх користувачів земельною ділянкою – автогаражного кооперативу «Під горою медик», про можливість будівництва 6-поверхового будинку на місці 53 гаражів. Слід зазначити, що АГК є лише орендарем ділянки, що належить територіальній громаді міста.

Читайте також: Коли приміщення – все, а пацієнт – ніхто

«Членами цього кооперативу є 49 осіб, з яких лише 10-12 продовжують активно використовувати гаражі. Решта ж гаражів виглядають захаращеними та занедбаними. Згідно з планом зонування Львова, ця територія відноситься до Г-3 (зона вищих навчальних закладів та закладів середньої спеціалізованої освіти – прим. ред.). Тобто, фактично вона не використовується за призначенням. Цим проектом пропонується змінити її функціональне призначення», – розповів під час слухань Юрій Столяров.

Нове будівництво, за словами авторів ДПТ, дозволить зробити новий заїзд з вулиці Пекарської, який зараз є завузьким для пожежної спецтехніки. Через це існує ризик, що у випадку надзвичайної ситуації пожежні машини не зможуть під’їхати до корпусу нормальної анатомії медичного університету.

Також частину приміщень на першому поверсі новобудови можуть віддати під громадські потреби, у тому числі й для потреб університету.

Водночас, викладацький колектив медичного університету та студенти, які були присутні на слуханнях, виступили проти сусідства з новобудовою. За словами проректора з науково-педагогічної роботи вишу Анатолія Магльованого, нове будівництво зашкодить сусіднім будівлям медичного університету.

Читайте також: Став, дитсадок і новобудови. Як може змінитися вулиця Вітовського. Візуалізація

«За моєю інформацією, частина членів кооперативу, які є викладачами університету, уперше чують, що замість гаражів хочуть збудувати будинок. Крім цього, у наших корпусах розташовані музеї зі старовинними експонатами, які мають велику історичну цінність. Ще також важливим є те, що всі університету в Україні повинні мати так звану "охоронну зону", щоб поблизу них ніхто нічого не будував, а тут хочуть під вікнами звести шестиповерхівку», – сказав він.

Також у медичному університеті зазначили, що поряд з можливим житловим будинком розташовані патологоанатомічне бюро та кафедра інфекційних захворювань, і наврядчи таке сусідство буде до вподоби майбутнім мешканцям.

Крім цього, медики звинуватили голову кооперативу Романа Оліярника в тому, що він одноосібно без згоди членів направив звернення до міської ради з пропозицію розробити ДПТ. Він ці звинувачення відкинув, зазначаючи, що діяв як уповноважена особа від імені кооперативу.

Читайте також: Під Палацом спорту у Львові побудують підземний паркінг. Деталі

З відкритих джерел відомо, що Роман Оліярник був помічником двох нардепів 7-го скликання Верховної ради від ВО «Свобода» – Маркіяна Лопачака та Олега Махніцького. Останній, до слова, з 24 лютого по 18 червня 2014 року виконував обов'язки Генерального прокурора України. Маркіян Лопачак зараз є депутатом Львівської міської ради. Також свого часу Роман Оліярник працював начальником відділу правового забезпечення роботи виконавчих органів Львівської міської ради.

Незважаючи на те, що громадські слухання носили інформаційний характер, більшість присутніх чітко висловились проти новобудови під стінами університету. Анатолій Магльований заявив, що викладачі та студентство за будь-яку ціну не дозволять вести будівництво.

Нагадаємо, Львівський медичний університет імені Данила Галицького раніше повідомляв, що не надавав згоду на побудову шестиповерхового житлового будинку поблизу одного з корпусів університету на вулиці Пекарській.

Назар Притула,

візуалізація надана авторами ДПТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!