«Засихають в дерев'яних ящиках». Львів'яни просять пересадити клени в центрі міста

3030 0
У міськраді вважають, що пересаджувати дерева немає доцільності.
Фото: Юрій Коберник

Фото: Юрій Коберник

Мешканці Львова скаржаться на засохлі клени у центрі міста. Причиною вважають вирощування дерев у дерев'яних ящиках замість лунок у землі. Про це повідомив львів'янин Юра Коберник на Гарячій лінії міста. 

«Молоді клени засихають в деревяних ящиках через відсутність місця для кореневої системи. Прохання висадити ці дерева в землю на вулиці Галицькій вздовж лавок і зробити для них нормальні лунки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Львову бракує зеленого каркасу». Що не так із повітрям у місті та як це змінити

Як відповіли у Галицькій районній адміністрації, можливість пересадки дерев з ящиків на вул. Галицькій відсутня у звʼязку з великою кількістю підземних інженерних мереж. Питання пересадки дерев на іншу локацію вирішується спільно з управлінням екології та природних ресурсів ЛМР. Згодом у Галицькій РА додали, що пересаджувати дерева й зовсім немає доцільності.

«Як було зазначено раніше, проводити роботи з влаштування лунок та пересадки дерев на вул. Галицькій немає доцільності. Вказані дерева буде висаджено у вже існуючі лунки на території району за консультацією управління екології та садівника району», – підкреслили у відповіді в Галицькій РА.

Водночас за словами екологині та завідувачки кафедри екології Львівського нацуніверситету ім. І. Франка Звенислави Калинець-Мамчур у коментарі Tvoemisto.tv, дерева завжди краще висаджувати у землю, аніж в дерев'яні ящики.

«Дерева завжди треба пересадувати в землю. Головне, щоби не пошкодити коріння, лунка має бути достатньо великою. І також треба доглядати, поливати. Бо забетоновані поверхні і малі лунки – це зло для дерев. Через недогляд їх багато засохло», – пояснила екологиня.

Фото з Гарячої лінії міста, дерева посаджені впритул до бруківки на вулиці В.Великого

Нагадаємо, у Львові на вулиці Липинського, 56 розпочали зрізку 48 дерев. На території планують звести новий житловий комплекс. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!