Чи вплине атака рф на сховище газу на Львівщині на безпечність його зберігання в Україні

973 0
Наразі компанія має достатньо часу, щоб відремонтувати сховище.
фото умовне

фото умовне

Атака на одне із підземних сховищ газу на Львівщині не вплине на безпечність зберігання газу в Україні. Як повідомив генеральний директор оператора газосховищ ПАТ «Укртрансгаз» Роман Малютін, обладнання, яке пошкодила рф у неділю, 24 березня, потрібне лише для забезпечення пікових відборів газу, які почнуться з січня 2025 року. Наразі компанія має достатньо часу, щоб відремонтувати сховище. Про це пише Bloomberg.

За словами Романа Малютіна, компанія має ресурси, щоб мінімізувати наслідки аварій, якщо такі повторяться.

Він додав, що газ у різних сховищах не підв’язують до конкретних клієнтів, а  розглядають усі свої об’єкти як єдине сховище.

Читайте також: Чи вплине атака рф на «Нафтогаз» на газопостачання на Львівщині 

«Недільна атака посилить обережність. Водночас у нас достатньо резервних потужностей, і ми готові реагувати», — сказав Роман Малютін.

Таким чином Україна прагне запевнити європейських трейдерів природного газу, що зберігання палива у підземних сховищах країни залишається безпечним, попри нещодавню російську атаку.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги, яку оголошували 24 березня о 09:31, ворог з МіГ-31К вдарив по Львівській області «кинджалами» у об'єкт критичної інфраструктури. У цей же об'єкт уночі вдарили ворожі «шахеди» та ракети рф. Є пошкодження обʼєктів «Нафтогаз». Ворожою атакою рф пошкоджено інфраструктуру одного з українських підземних сховищ, проте критичних наслідків немає.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!