Київ

ДБР завершило розслідування вбивства підлітка на фунікулері в Києві

462 0
Своєї провини підозрюваний не визнає, йому загрожує довічне ув'язнення
Максим Матерухін

Максим Матерухін

Правоохоронці завершили розслідування вбивства 16-річного Максима Матерухіна на станції київського фунікулера. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
 
«За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону завершено досудове розслідування стосовно співробітника Управління державної охорони України за фактом вчинення умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України)», - йдеться у повідомленні.
 

Слідство встановило, що 7 квітня 2024 року на верхній станції столичного фунікулера працівник правоохоронного органу, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спровокував конфлікт з групою підлітків. Після виходу з вагона, дочекавшись неповнолітнього, підозрюваний з хуліганських мотивів штовхнув його.

Внаслідок падіння потерпілий розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї, від якого помер до приїзду лікарів.

Наразі підозрюваний відсторонений працівник УДО Артем Косов перебуває під вартою. Стороні захисту надано доступ до матеріалів для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду. Своєї провини Косов не визнає.

У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше свідок трагедії розповів, що підозрюваний був нетверезий і виявляв агресію до компанії підлітків, з якими він їхав у вагоні фунікулера. Після зупинки фунікулера, за словами свідка, чоловік схопив постраждалого за сорочку і штовхнув зі сходів. При цьому підозрюваний і сам не втримав рівновагу і впав на хлопця, який розбив головою скло у вестибюлі станції і смертельно поранив шию.

Оскільки підозрюваний на момент скоєння злочину був співробітником УДО справу про вбивство неповнолітнього хлопця на станції фунікулера передали ДБР.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!