Де у Львові можна відчути різдвяну атмосферу. Добірка локацій

613 0
Tvoemisto.tv пропонує добірку локацій, де кожен відчує атмосферу свята.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Різдвяний фестиваль «Велика коляда»

Різдвяний фестиваль – це творчі зустрічі і співпраця митців, репертуарне збагачення, відкриття нових імен, суголосне возвеличення таїнства Різдва… Свою історію Різдвяний фестиваль веде з ювілейного 2000 року від Різдва Христового. Довкола нього об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. Постійно розширюється жанрове різноманіття виконавців. До народних і професійних хорів долучаються різного складу вокальні, вокально-інструментальні та оркестрові колективи, фольклорні гурти та солісти. Він відбуватиметься у Львові до 22 січня у Церкві Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, 1. 

Різдвяний дідух

У Львові традиційно встановили різдвяного чотирьохметрового Дідуха. Традиція робити дідуха виникла в українців ще у дохристиянські часи. Наші пращури були хліборобами: виготовляючи дідуха, вони дякували богам за щедрі врожаї. 

Ялинка в центрі міста

У Львові ялинку встановили на головній площі біля Оперного театру. Її місту подарувала родина Йосипа та Галини Панас. Для оздоблення використали минулорічні іграшки, освітлення та протитанковий їжак замість зірки на верхівці дерева.

Різдвяна шопка

На площі Ринок встановили різдвяну шопку. Автор шопки – захисник України Антон Лубій та вокалісти Львівського муніципального хору «Гомін». 

Вистава «Різдвяна ніч»

У Національному театрі імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1, можна відвідати виставу про Різдво: Оксана чекатиме новенькі черевички в подарунок, а Вакула спіймає чорта за хвоста – аби лише прихилити до себе чорноброву красуню, чорт вкраде місяця, а Чуб і компанія сидітимуть у мішках у звабливої Солохи… «Різдвяна ніч» – казка, що зігріває душу від загадкового класика. А також – хвилина для роздумів про те, ким ми є.

Різдвяний концерт «Якось на святвечір»

У Львові в Національному театрі імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1, можна також відвідати різдвяний концерт. Там буде коляда, адже це найкращий спосіб зустріти свята мелодіями, які знаємо з дитинства. Львів'ян запрошують приходити та колядувати разом. 

Спільна коляда 

До 7 січня у місті діятимуть тимчасові ватри у визначених місцях, навколо яких збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру з вертепом, пластуни та запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування. Співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини та Сумщини.

фото: лмр
 

Підготувала Юлія Кметик

Фото з відкритих джерел

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!