Україна

Де за кордоном можна скласти НМТ. Оновлений перелік міст

981 0
Раніше вже повідомляли, що запропонований список був не остаточним. Цього тижня його розширили.
Фото умовне

Фото умовне

Український центр оцінювання якості освіти оновив перелік закордонних міст, де абітурієнти зможуть складати нацоінальний мультипредметний тест. Раніше вже повідомляли, що запропонований список був не остаточним. Цього тижня його розширили.

Зокрема, домовилися з представниками Берна (Швейцарія), Братислави (Словаччина), Кишинева (Молдова) та Роттердама (Нідерланди). Наразі передбачили, що тимчасові екзаменаційні центри створять в таких закордонних населених пунктах:

Якщо ви вже створили персональний кабінет і вибрали із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна для вас локація, – можете після отримання сертифіката до 7 травня 2023 року змінити реєстраційні дані, вибравши місто, ближче до вашого місцеперебування під час НМТ. 

Читайте також: Створили довідник з найпоширенішими питаннями учасників НМТ

Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширили, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами. Тож у разі вичерпання місць у певному місті воно стане недоступним для вибору. Також просять зважати на те, що в деяких містах/країнах  тестування проводитимуть тільки під час додаткової сесії.

Нагадаємо, що вступне випробування для здобуття вищої освіти відбудеться у форматі національного мульпредметного тесту. НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика, іще один – на вибір вступника (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія). Основна сесія відбудеться з 5 червня до 23 червня, а додаткова – з 11 до 24 липня. Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!