На правах реклами

Дефляційна модель Ethereum

741 0
Нові механізми, запроваджені EIP-1559 у 2021 році, призвели до спалювання базової плати, що спричинило дефляцію мережі.

Використовувати Ethereum – дорого. Незалежно від того, чи йде мова про торгівлю на DeFi, обмін NFT або азартні ігри за допомогою мемкоінів, комісія за транзакції в мережі зростає вже кілька місяців поспіль. Зростання поширюється навіть на простий переказ токенів з одного гаманця на інший. Хоча купити ефіріум може кожен, але чи кожен захоче сплачувати комісію за покупку?

Хоча нещодавні жарти з мемокоїнами загострили проблему, комісія за ефір (ETH) поступово зростала задовго до нещодавнього захоплення PEPE, а попередні винуватці – Uniswap і Blur – підвищували вартість.

Але не все так погано. Нові механізми, запроваджені EIP-1559 у 2021 році, призвели до спалювання базової плати, що спричинило дефляцію мережі. Ця модель комісій сприяє формуванню уявлення про Ethereum як про «ультразвукові гроші», зменшуючи пропозицію ETH, оскільки активність в мережі стимулює попит. 

EIP-1559 відкрив грошові двері

Багато інвесторів вважають, що «найкраще», що Ethereum коли-небудь робив для себе, – це впровадження EIP-1559, яке зробило ETH як актив більш привабливим для інвестицій.

Припускаємо, що спалювання комісії Ethereum проводиться як традиційний викуп акцій у фінансовій сфері. Подібно до того, як компанія може викупити власний капітал, щоб опосередковано збільшити вартість для акціонерів, спалення комісії може опосередковано вплинути на ціну. Якщо ETH щорічно заробляє до 5 мільярдів доларів на рік у вигляді комісійних, то це досить значний «викуп». І це все під час ведмежого ринку, що дійсно вражає.

Подібну тактику використовують і власники BTC. Звісно ж, що вивести біткоїн, як і ефір, можна в декілька кліків, але сплатити при цьому комісію прийдеться чималу.

Інші токени першого рівня, такі як Solana, не генерують комісійні таким же чином. І, що важливо, не спалюють комісійні, щоб зменшити пропозицію. Альтернативні ланки першого рівня не генерують дохід для своїх акціонерів так само, як Ethereum, тому розподільники просто з меншою ймовірністю прийдуть і куплять його.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!