День ставатиме довшим. Сьогодні у світі відзначають весняне рівнодення

587 0
Цьогоріч День весняного рівнодення припадає на 20 березня.
Фото умовне/Главком

Фото умовне/Главком

Сьогодні, 20 березня, у світі відзначають День весняного рівнодення. Саме ж явище відбулось ще у 5:07. Відтепер день щодня ставатиме довшим, а ніч коротша, адже протягом наступної половини року Сонце більше освітлюватиме північну півкулю. Відтак цей період триватиме до 21 червня.

Як зазначають науковці National Geographic, Сонце в ці дні перебуває в зеніті на екваторі, де його промені падають на поверхню Землі під прямим кутом. На північ і на південь від нього проміння падає під однаково меншими кутами. Тому на всій земній кулі, окрім полюсів, день дорівнює ночі та триває 12 годин.

Лише двічі на рік, під час осіннього та весняного рівнодення, Сонце сходить на сході і заходить на заході. Лише у ці дні, якщо стати на екваторі, то можна помітити, як воно проходить прямо над головою.

Нагадаємо, що в останню неділю березня в Україні переходитимуть на літній час. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!