Держави-члени ОДКБ не хочуть воювати з росією проти України

3552 0
Йдеться про Вірменію, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.
Президенти країн-членів Організації договору про колективну безпеку

Президенти країн-членів Організації договору про колективну безпеку

Держави-члени Організації договору колективної безпеки, до якої, окрім росії та Білорусі, входять Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан, не виявляють бажання брати участь у війні проти України. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«Попри наполягання РФ, учасники ОДКБ не хочуть ухвалювати рішення щодо проведення миротворчих операцій поза межами своїх країн. В тому числі на території так званих «ДНР» та «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Натомість члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території рф або Білорусі. Але тільки після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію.

Читайте також: Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

Зазначимо, що Організація договору колективної безпеки (ОДКБ) – це військово-політична міжнародна організація, до складу якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан.
 
15 квітня міністр оборони Казахстану Руслан Жаксиликов заявив, що Казахстан не отримував запит щодо направлення на територію України національних військ. Він підтвердив, що в ході останнього засідання військового комітету ОДКБ питання участі збройному конфлікті на території України не розглядалось.
 

Також за даними української розвідки, зараз усі країни-учасники ОДКБ, крім Росії та Білорусі, дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення. Крім того, жодна з них не визнала анексію Криму та незалежність так званих «ДНР» та «ЛНР».

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!