Ділянку навколо колишнього озера у Винниках, що належить дітям Григорія Козловського, поділили на сім частин

45537 0
Ми з'ясували, що такий поділ може бути викликаний бажанням ускладнити повернення ділянки до комунальної власності.
Григорій Козловський / Фото з сайту kozlovskyy.com

Григорій Козловський / Фото з сайту kozlovskyy.com

Ділянку навколо колишнього Винниківського озера, власниками якої є діти Григорія Козловського, поділили на сім частин. Про це Tvoemisto.tv дізналось завдяки аналітичній системі YouControl.

Мовиться саме про ту ділянку площею 15,9958 га, яку Винниківська міська рада продала наприкінці 2020 року ТОВ «Академія футболу» Григорія Козловського за 17,5 млн грн, і до продажу якої цього року з’явились запитання у детективів НАБУ.

Поділ відбувся на підставі договору, укладеного наприкінці вересня цього року, а до Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зміни внесли наприкінці листопада. Власниками семи нових ділянок є ті самі особи, що й раніше  п’ятеро дітей Григорій Козловського. З цих семи ділянок лише одна має значну площу – 15,4195 га.

Читайте також: НАБУ відкрило справу через приватизацію землі навколо винниківського озера

Нагадаємо, що у серпні стало відомо про кримінальне провадження, яке відкрили у НАБУ через продаж Винниківською міською радою земельної ділянки площею 15,9958 га. З ухвали Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду випливає, що детективи вважають ціну продажу заниженою, а сама ділянка, на їхню думку, належить до земель водного фонду. За деякими винятками, згідно з п. 4 ст. 83 Земельного кодексу, землі водного фонду не можна передавати з комунальної у приватну власність.

Emily Resort / Фото з відкритих джерел

Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до юристів проєкту «Свої Люди» Bihus.Info. Юрист, який ознайомився з фактами справи, вважає, що поділ ділянки може бути викликаний бажанням ускладнити повернення ділянки до комунальної власності. Водночас, за його словами, це не унеможливлює її повернення до комунальної власності, що підтверджується практикою Верховного суду останніх років.

Своєю чергою, юрист вважає малоймовірним, що в межах кримінального провадження вдасться вирішити питання із поверненням ділянки у комунальну власність. Позов про витребування ділянки може подати Львівська міська рада (як правонаступник власника – Винниківської міської ради) або прокурор в інтересах держави в особі Львівської міської ради, у випадку якщо рада не здійснює чи неналежним чином здійснює захист інтересів держави.

Історія утворення проданої ТОВ «Академія футболу» ділянки площею 15,9958 га доволі непроста. Її створили у квітні 2019 року шляхом об’єднання чотирьох ділянок, наданих раніше у користування двом громадським організаціям, заснованим Григорієм Козловським та його дітьми, Святославом та Софією, з іншою ділянкою, яка була надана теж раніше у постійне користування ТОВ «Академія футболу». Утворену ділянку надали в постійне користування ТОВ «Академія футболу», згодом йому ж продали. У 2021 році співвласниками ділянки замість «Академії футболу» стали п’ятеро дітей Григорія Козловського.

Читайте також: Як Винниківське озеро стало «басейном»

На проданій ТОВ «Академія футболу» (зараз – ТОВ «Емілі Івент Хол») ділянці були зведені будівлі Академії футболу ФК «Рух» та курорту Emily Resort. За інформацією з Державного реєстру речових прав, зараз ці будівлі, як цілісний майновий комплекс, належать спільно п’ятьом дітям Григорія Козловського. На цій же ділянці є гостьові будинки, власниками яких є (вже окремо) ті самі діти Григорія Козловського та його племінниця Віталія Дяченко.

Нагадаємо, Григорій Козловський є почесним президентом ФК «Рух» (Львів), колишнім депутатом Львівської міської та обласної рад, у минулому теж співзасновником «Винниківської тютюнової фабрики».

Читайте також: 

Родина бізнесмена Козловського розбудувала довкола водойми відпочинковий комплекс. Наприкінці січня 2022 року там у тестовому режимі запрацювали лижні траси. А у червні 2022 року на місці озера відкрили елітний відпочинковий комплекс «Emily Resort», який розпочали будувати ще у 2018 році. Детальніше про те, що сталось із Винниківським озером, довкола якого з'явився відпочинковий комплекс, читайте у нашому ексклюзивному матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!