Діти учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно

4711 1
Депутати ухвалили закон щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, а також дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів чи під час масових акцій громадянського протесту.
фото: intvua.com, tsn.ua

фото: intvua.com, tsn.ua

Законом, зокрема, встановлюється, що держава забезпечує дітям учасників бойових дій, а також дітям, один із батьків яких загинув або пропав безвісти у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів, до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23-х років, державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах.

Ця ж норма стосується і дітей тих, хто помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в АТО, дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадського протесту.

Читайте також: Учасників АТО звільнили від оплати відсотків за кредитами

Окрім того, така пільга надаватиметься і дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи.

Відповідно до закону, державна цільова підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надається у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти, соціальної стипендії. Також державна підтримка вищезазначених категорій населення передбачатиме і безплатне забезпечення підручниками, безоплатний доступ до мереж Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах і безплатне проживання у гуртожитку та інших заходах, затверджених Кабміном.

Нагадаємо, Президент ще у жовтні минулого року доручив забезпечити дітей учасників бойових дій бюджетними місцями для навчання.

Джерело: Українська правда. Життя

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
9 Січня, 2019 13:06
Михайло У садочках Кропивницького скасували пільгу на харчування дітей учасників АТО
[***]://[***].kypur.net/u-sadochkah-kropyvnytskogo-skasuvaly-pilgu-na-harchuvannya-ditej-uchasnykiv-ato/
У Кропивницькому мітингували через скасування у садочках пільг для дітей учасників АТО. ФОТО
[***]://[***].kypur.net/u-kropyvnytskomu-mitynguvaly-cherez-skasuvannya-u-sadochkah-pilg-dlya-ditej-uchasnykiv-ato-foto/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!