У Львові погодили будівництво спорткомплексу на Сихові

3735 0
Спорткомплекс має з’явитись у межах громадського центру Сихова на проспекті Червоної Калини.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для будівництва багатофункціонального спорткомплексу на Сихові, спорудженням якого займатиметься ЛКП «Спортресурс».

Читайте також: Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Загальна площа проектованої території становить 1,87 га, а сама ділянка належить до земель, що мають рекреаційне призначення. Відтак, згідно з містобудівними нормами та обмеженнями, гранично допустима висота будівель не має перевищувати 35 м від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини стін останнього поверху.

Максимально допустимий відсоток забудови становить 53%. Оскільки проектована ділянка перебуває поза межами історичного середовища, будівництво не регулюватиметься відповідними обмеженнями зони забудови.

Читайте також: Юліан Чаплінський про руйнування й будівництво Львова. Частина перша

Нагадаємо, торік наприкінці жовтня у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини, що на Сихові. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін» — Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. Приблизна вартість будівництва становитиме 200 млн гривень і оплачуватиметься за рахунок міського бюджету. Торік у грудні на проектування спорткомплексу на Сихові виділили 20 млн гривень

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!