Для осіб з ментальними порушеннями у Львові запрацювала соціальна майстерня

2461 0
Проект створили у Благодійному фонді «Карітас — Львів УГКЦ» за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

У Львові група людей з ментальними порушеннями стала учасниками проекту «Соціальна майстерня для осіб з обмеженими можливостями», повідомляє прес-служба ЛМР.

Проект створили у Благодійному фонді «Карітас — Львів УГКЦ». Його загальний бюджет становить майже 160 тис. грн, 50 тис. з яких надала міська рада.

За словами начальника соціального захисту Ігоря Кобрина, усього в проекті беруть участь 23 особи віком від 18 до 47 років зі Львова та області. Він діятиме упродовж 7 місяців. За цей час заплановано провести 2 410 годин працетерапії, 56 годин майстер-класів та 56 годин арт-терапії.

«Люди з ментальними порушеннями отримали надійний притулок, у якому вони активно проводять час, отримують допомогу спеціалістів-педагогів та мають можливість соціальної адаптації і психологічного покращення свого стану. Причому допомогу людям з особливими потребами автори проекту реалізовують у дуже цікавий спосіб: через щоденну активну їхню участь у працетерапії, майстер-класах та арт-терапії», — говорить Ігор Кобрин.

Читайте також: Будинок без фундаменту. Як стартувала інклюзивна освіта у Львові

Заняття з працетерапії відбуваються щодня і тривають по 5 годин у Центрі дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами (пл. св. Юра 5/30). Під час занять учасники проекту займаються виготовленням паперових листівок, намиста та вишивки з бісеру. Усі ці вироби можна буде оглянути і придбати на виставці-ярмарку у вересні в храмі Пресвятої Євхаристії. Майстер-класи відбуваються щопонеділка, арт-терапія — щочетверга. На ці заняття відведено по 2 години вдень.

Крім того, для учасників «Соціальної майстерні» заплановано літній відпочинок у с. Ямна-Яремче на Івано-Франківщині. Ще один оздоровчий табір уже відбувся у травні група на базі відпочинку «Бойківський двір», що в с. Ясениця-Замкова, Старосамбірського району Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!