До 20% мешканців громад біля Львові готові їздити у місто на велосипеді

979 0
Три громади вже написали звернення щодо проєктування та реалізації велоінфраструктури.
Фото умовне

Фото умовне

Близько 20% населення громад, що розташовані біля Львова, готові регулярно їздити в місто на велосипеді. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Джерело: Львівська громада. Агломерація

Відтак Львівська, Куликівська та Жовківська громади вже написали офіційне звернення до ЄБРР та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України щодо проєктування та реалізації суцільної неперервної велоінфраструктури. 

Читайте також: Чому селянам вигідне створення Львівської агломерації

Як зазначили у повідомленні, веломаршрут Львів – Куликів – Жовква можуть реалізувати паралельно із проєктом реконструкції та розширення міжнародної автомобільної траси М09 «Львів – Рава-Руська».

Нагадаємо, що здебільшого мешканці сусідніх громад їдуть до Львова для купівлі товарів, проведення дозвілля чи лікування. Для цього 57% жителів обирають громадський транспорт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!