Українські військові розпочали навчання у Великій Британії

1137 0
Українські військові пройдуть курси на основі базової військової підготовки Великої Британії.
Фото: Sky News

Фото: Sky News

До Великої Британії прибула перша група українських військовослужбовців для навчань.Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес, передає НВ.

Читайте також: Британія передасть Україні 10 самохідних артилерійських систем

Навчання є частиною інноваційної програми, яка має на меті навчити до 10 тисяч українських новобранців. Навчання відбуватимуться на військових полігонах північно-східного, південно-західного та південно-східного регіонів. Їх проводитимуть підрозділи 11 бригади сприяння силам безпеки.

Українські військові пройдуть курси на основі базової військової підготовки Великої Британії. Вона складається з навчання володінню зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, польової техніки, тактики патрулювання і навчання законів збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

«Ми прагнемо збільшити масштаб і частоту цих курсів відповідно до українських вимог. Ми також обговорюємо з міжнародними партнерами варіанти розширення участі у програмі навчання, конструктивно працюючи з країнами, готовими надати підтримку, надавши інструкторів або обладнання», — додав міністр.

Читайте також: Британія готова допомогти з розмінуванням українських портів

Нагадаємо, Велика Британія відправить до Східної Європи близько 8 тисяч військових на масштабні навчання, під час яких буде відпрацьовуватися протидія російській агресії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!